Διάλογος και συναντήσεις του Τάσου Μπαρτζώκα με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Ημαθίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Διάλογος και συναντήσεις του Τάσου Μπαρτζώκα με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Ημαθίας

Θέλοντας να ενημερωθεί για τα θέματα του εμπορικού κόσμου της Ημαθίας και των ανθρώπων της αγοράς, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας είχε το προηγούμενο διάστημα διαδοχικές συναντήσεις με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας, Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου, Γιώργο Δημητριάδη και Άγγελο Κάλλη, αντίστοιχα. 

Σε διάλογο που είχε μαζί τους, ενημερώθηκε για τα γενικά και επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε Εμπορικός Σύλλογος, άκουσε τις απόψεις και τις προτάσεις των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου και τους παρουσίασε επιγραμματικά τις βασικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Μπαρτζώκας, η επίλυση των προβλημάτων της αγοράς, των εμπόρων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών είναι επιβεβλημένη διότι θα επηρεάσει θετικά τη γενικότερη οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, ειδικά στην Ημαθία όπου η δραστηριότητα των μικρομεσαίων στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Τόνισε επίσης ότι η πάταξη του παρεμπορίου χρήζει άμεσης λύσης και απαιτεί ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους όλων των υπευθύνων. 

Στις συναντήσεις επισημάνθηκαν τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και την τοπική αγορά όπως, η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, η ανάγκη για μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, η διεύρυνση τη φορολογικής βάσης και η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου, τουλάχιστον για όσα ποσά εισέρχονται σε λογαριασμούς μέσω συναλλαγών που πραγματοποιούνται σε τερματικό ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS). Έγινε επίσης αναφορά στην αύξηση των κινήτρων κατάρτισης για επιμόρφωση στα νέα δεδομένα της οικονομίας και για χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, ψηφιακής και διαδικτυακής τεχνολογίας. Σχετικά με το ΕΣΠΑ και την νεοφυή επιχειρηματικότητα, τονίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξουν καλύτερα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά για το λιανικό εμπόριο, με στόχο την ίδρυση νέων και για επέκταση των υφιστάμενων επιχειρήσεων, ενώ οι τομείς στους οποίους θα απευθύνονται τα αναπτυξιακά προγράμματα θα πρέπει να καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και όχι μόνο ορισμένους κλάδους.

Συζητήθηκαν επίσης ειδικά θέματα της κάθε τοπικής αγοράς, όπως και η αγοραστική κίνηση της πρόσφατης περιόδου των εκπτώσεων, όπου διαπιστώθηκε μείωση του τζίρου σε σχέση με άλλες χρονιές, ως αποτέλεσμα της περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας των καταναλωτών της Ημαθίας. Διαπιστώθηκε, το ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας και ενημέρωσης που υπάρχει μεταξύ των τοπικών επαγγελματικών φορέων και των αρμόδιων διοικητικών φορέων και υπηρεσιών, ενώ ο Τάσος Μπαρτζώκας συνεχάρη τις διοικήσεις και των τριών Εμπορικών Συλλόγων της Ημαθίας για τις προσπάθειες που καταβάλουν και δεσμεύτηκε να συναντηθεί το επόμενο διάστημα και με τα υπόλοιπα μέλη των διοικήσεων των Συλλόγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες