Καλά νέα για περισσότερους από 1.400 νέους αγρότες: Ποιοι δικαιούνται επιδοτήσεις 28 εκατ. ευρώ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Καλά νέα για περισσότερους από 1.400 νέους αγρότες: Ποιοι δικαιούνται επιδοτήσεις 28 εκατ. ευρώ

Περισσότεροι από 1.400 νέοι αγρότες που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά στην εγκατάσταση νέων γεωργών.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι νέοι αυτοί αγρότες είναι δικαιούχοι συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 28.202.624 ευρώ, δηλαδή ο κάθε ένας λαμβάνει για το ξεκίνημά του από 17.000 ευρώ, έως 22.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «πέραν των παραπάνω, υπάρχουν άλλοι 317 επιλαχόντες, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, αλλά δεν εντάσσονται εξαιτίας εξάντλησης του προϋπολογισμού».
Όπως δήλωσε και ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «συνεχίζουμε τις επαφές με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους αρμόδιους φορείς και έχουμε ζητήσει αύξηση των πόρων, κατά 5.700.000 ευρώ, προκειμένου να κατορθώσουμε να ενισχύσουμε το σύνολο των νέων αγροτών που πληρούν τις προϋποθέσεις», επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι «με συντονισμένες ενέργειες η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδίκησε κι εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση 3.502.624 ευρώ, πέραν του ποσού των 24.700.000 ευρώ που αρχικά είχε κατανεμηθεί».
Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στον πρωτογενή τομέα λέγοντας ότι, «για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί προτεραιότητα, διότι αποδεδειγμένα μπορεί να αποτελέσει τη λύση για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, τόσο περιφερειακά, όσο και εθνικά» προσθέτοντας: «Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να στηρίζονται και αυτό έχουμε θέσει στοίχημά μας ως περιφερειακή Αρχή. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους αγρότες, ιδίως τους νέους ανθρώπους που στρέφονται στην παραγωγή και για αυτό ζητάμε περισσότερους πόρους, ώστε να παρέχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια σε περισσότερους νέους, γιατί είναι ανάγκη να βρούμε τρόπους, ώστε να τους κρατήσουμε στην πατρίδα μας»

Post Bottom Ad

Σελίδες