Οι αμοιβές της ντροπής - Η γενιά των mini jobs που κερδίζει ψίχουλα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Οι αμοιβές της ντροπής - Η γενιά των mini jobs που κερδίζει ψίχουλα


 
Από ωρομίσθιους αποτελείται συνήθως η νέα μορφή εργασίας στους νέους, οι οποίοι αμείβονται με 2-3 ευρώ την ώρα για έξτρα απασχόληση.

Οι...  

 
 
 
 
 
ωρομίσθιοι εργαζόμενοι, τους οποίους ο ΟΑΕΔ δεν θεωρεί άνεργους, έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια τις εταιρίες πωλήσεων, την προώθηση προϊόντων μέσω τηλεφώνου, τα e-shop, τις εταιρίες σεκιούριτι, τα ντελίβερι και τα συνεργεία καθαρισμού.

Οι ελαστικές αυτές μορφές απασχόλησης ξεπερνούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το 50% των νέων προσλήψεων. Οι μισθοί που καλούνται να αποδεχθούν οι «εξτρατζήδες» αγγίζουν τα 360 ευρώ.

Πωλητές που αμείβονται για δίωρη απασχόληση τη μέρα, στην ουσία με τις μετακινήσεις καλύπτουν περίπου 8 ώρες στον δρόμο και βγάζουν 90-100 ευρώ τον μήνα.

Τηλεφωνήτριες για την πώληση υπηρεσιών και προϊόντων εργάζονται 3-4 ώρες από 2 έως 4 φορές την εβδομάδα. Η αμοιβή τους κυμαίνεται από 72 έως 240 ευρώ τον μήνα.

Οι εταιρίες σεκιούριτι αμείβουν τους φύλακες με 2,50-3,20 ευρώ την ώρα καθαρά, χωρίς νυχτερινά, δώρα, αργίες και υπερωρίες. Για παράδειγμα κάποιος φύλακας που θα δουλέψει 15 βάρδιες σε έναν μήνα θα λάβει 240 ευρώ.

Ντελίβερι και κούριερ αμείβονται με 4-5 ευρώ την ώρα, ωστόσο συνηθίζεται οι εργοδότες να δηλώνουν ότι εργάζονται μόνο 2 ώρες την ημέρα προκειμένου να υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Πολλές είναι και οι γυναίκες που δουλεύουν φασόν από το σπίτι με αμοιβή 2 ευρώ την ώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ. Είναι ωρομίσθιοι ή απασχολούμενοι με εκ περιτροπής εργασία 2-3 ημερών ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα.   
 

Post Bottom Ad

Σελίδες