Υλικά
- 1 κουτάλι του γλυκού σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- 850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι νερού λάδι
- 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υγρά υλικά, μαζί με τη ζάχαρη, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια, για να κάνουμε μία μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
thessalianews.gr