Δωρεάν Wi-Fi σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας 2016- 2017 - ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS


27 Μαΐ 2016

Δωρεάν Wi-Fi σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας 2016- 2017

Δωρεάν Wi-Fi σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας 2016- 2017Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) αποκτούν 20 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της Ελλάδας.
Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει ότι, το ασύρματο internet προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, με τον οποίο το υπουργείο έχει υπογράψει μνημόνιο χορηγίας. Η πρώτη χρήση δωρεάν ασύρματου internet έγινε στα παρακάτω μουσεία: Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.
Πάντως οι υποδομές για την παροχή δωρεάν Wi-Fi στους 20 χώρους, που έχουν επιλεγεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα ολοκληρωθούν σταδιακά, έως το τέλος του 2017.
Εντός του 2016, δωρεάν Wi-Fi θα προσφέρεται σταδιακά και στους επισκέπτες των εξής μνημείων: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαιολογικό χώρο Κνωσού, Αρχαιολογικό χώρο Δελφών, Αρχαιολογικό χώρο Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), Αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου Θήρας και Αρχαιολογικό χώρο Δήλου.
Το 2017 θα έχουν δωρεάν ασύρματο internet το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, η Αρχαία Ολυμπία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Ακρόπολη Λίνδου, η Αρχαία Επίδαυρος, η Ακρόπολη Μυκηνών, η Σπιναλόγκα, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η Αρχαία Δωδώνη και η Αρχαία Κόρινθος.
Αξιοσημείωτο είναιότι η χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ για τους 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και τη δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου internet για τρία χρόνια.