Με τρικ κόβουν τις συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Με τρικ κόβουν τις συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ

Με τρικ κόβουν τις συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ
«Ψαλίδι» έρχεται από τον Ιούνιο και σε συντάξεις κάτω από 1.300 ευρώ με τρικ που εισήγαγε στο νέο ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκλος.  Οι συνταξιούχοι που θα δουν άμεσα μειώσεις στις συντάξεις τους από το νέο ασφαλιστικό είναι πολύ περισσότεροι, από ό,τι αρχικά υπολόγιζαν. 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", το πλαφόν των 1.300 ευρώ κάτω από το οποίο ο υπουργός  Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος λέει ότι δεν θα «πειραχθεί» καμία σύνταξη (άθροισμα κύριας και επικουρικής) είναι πλασματικό, καθώς δεν περιλαμβάνει τις σημερινές καταβαλλόμενες συντάξεις που βάσει νόμου υπολογίζονται χωρίς την εισφορά ασθένειας. 
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μειώσεις δεν θα γίνουν στα σημερινά καταβαλλόμενα ποσά των συνταξιούχων, αλλά σε ποσά που δεν λαμβάνουν, επειδή δεν αφαιρούνται η εισφορά αλληλεγγύης και η εισφορά ασθενείας.
Δηλαδή τα 1.300 ευρώ υπολογίζονται περιλαμβάνοντας τόσο την εισφορά αλληλεγγύης από 3% ως 14%, όσο όμως και την εισφορά ασθένειας του 6%.
Με λίγα λόγια για κάποιον συνταξιούχο που χωρίς τις δύο αυτές εισφορές έχει σύνταξη 1.250 ευρώ το μήνα μεικτά, δεν εξασφαλίζεται η σύνταξή του καθώς αν προστεθεί το ποσό των εισφορών ο συνταξιούχος αυτός φαίνεται να ξεπερνά τα 1.300 ευρώ και έτσι θα βρεθεί να χάνει μέρος της σύνταξής του.
(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση):
Πηγή: Eλεύθερος Τύπος

Post Bottom Ad

Σελίδες