Ασφυξία» σε Λέσβο, Τέμπη, Ειδομένη ... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ασφυξία» σε Λέσβο, Τέμπη, Ειδομένη ...




Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί από το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα με τους πρόσφυγες, καθώς...
πολλοί έχουν ξεκινήσει από τα Τέμπη για τα σύνορα με τα πόδια, ενώ το πρωί έγινε γνωστό ότι έριξαν τον φράχτη στο στρατόπεδο των Διαβατών. 

Λίγο πριν από τις 11 οι πρόσφυγες και μετανάστες στο σημείο των Τεμπών προσπέρασαν τους αστυνομικούς και άρχισαν να περπατούν στο οδόστρωμα, δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα. 

Γυναίκες, παιδιά, ακόμα και άνθρωποι σε αναπηρικά καροτσάκια βρίσκονται στο σημείο εγκλωβισμένοι από προχθές όταν τα πούλμαν που τους μετέφεραν από την Αθήνα προς την Ειδομένη έλαβαν εντολή να σταματήσουν καθώς τα σύνορα είναι κλειστά.

Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στον δρόμο από τις αρχές της εβδομάδας και πλέον αγανακτισμένοι άρχισαν να περπατούν αποφασισμένοι να φτάσουν στα σύνορα με τα πόδια.



Οι αστυνομικοί επιχείρησαν τρεις φορές να τους σταματήσουν με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία.

Τελικά λίγο μετά τις 11.30 το πρωί αστυνομικός ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή στα πούλμαν να φτάσουν στο σημείο και να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.



Την ίδια στιγμή, κατά χιλιάδες εξακολουθούν και έρχονται οι πρόσφυγες από τη Συρία στη χώρα μας.

Το λιμάνι του Πειραιά εξακολουθεί να δέχεται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ τα πρώτα hotspot έχουν γεμίσει.

Ακόμη 2100 πρόσφυγες αναχώρησαν από τα νησιά με προορισμό την ενδοχώρα, ενώ από αυτούς οι περίπου 1800 έχουν για πρώτο σταθμό τον Πειραιά. 

Χιλιάδες στη Λέσβο

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, χτες και μέχρι σήμερα το πρωί, στο hot spot της Μόριας ταυτοποιήθηκαν 1476 άτομα αριθμός μειωμένος σε σχέση με την Τρίτη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ σήμερα το μεσημέρι προκειται να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη η υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Νορβηγίας Ελίζα Άσπακερ. Η υπουργος θα επισκεφθεί το hot spot της Μόριας και άλλους χώρους αποβίβασης και περίθαλψης μεταναστών και προσφύγων.

Απεργία πείνας έκαναν οι πρόσφυγες στα Τρίκαλα

Την ίδια στιγμή, οξυμένα είναι τα πνεύματα από το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας Τρικάλων καθώς οι πρόσφυγες που έχουν καταλύσει εκεί από χθες βράδυ απαιτούν να φύγουν και αρνούνται το φαγητό.



Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  από νωρίς το πρωί υπήρχαν πρόσφυγες που ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να φύγουν άμεσα για τα σύνορα και μάλιστα φώναζα ρυθμικά «Σκόπια, Σκόπια» και αργότερα διεμήνυσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας, αρνούμενοι το φαγητό που τους είχε ετοιμάσει ο Δήμος Τρικκαίων.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες προκλήθηκε  ένταση, αρχικά για την «μετάφραση» και έπειτα για το ότι κάποιοι ήθελαν φαγητό.



Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη και προσπαθούν να εξηγήσουν στους πρόσφυγες ότι θα τους επιτραπεί να φύγουν για τα σύνορα μόλις δοθεί εντολή από την Κυβέρνηση.

Post Bottom Ad

Σελίδες