ΙΚΑ: Δείτε αν το Βιβλιάριο Υγείας σας είναι θεωρημένο για το 2016 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΙΚΑ: Δείτε αν το Βιβλιάριο Υγείας σας είναι θεωρημένο για το 2016

Το ΙΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας έχει ήδη ενημερώσει την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του και οι δικαιούχοι ασφάλισης μπορούν να μπαίνουν στην ειδική εφαρμογή για να δουν εαν έχει θεώρηση το βιβλιάριο υγείας τους για το 2016 και εως 28/2/2017
Ειδικότερα οι ασφαλισμένοι μπορούν να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ τους και το ΑΜΑ τους ώστε να δουν εαν το βιβλιάριο υγείας του έχει θεωρηθεί αυτόματα.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή επιτρέπει, σε ασφαλισμένους, να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2016.
Παράλληλα η ίδια υπηρεσία προσφέρεται από το ΙΚΑ και για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΠΑΔ όπου μπορούν σε ειδικό πεδίο να εισάγουν τα στοιχεία τους και να δουν εάν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για την ασφαλιστική ικανότητα.
Να υπενθυμίσουμε ότι η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας καταργήθηκε.
Παράλληλα ακόμη εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας με 50 ένσημα ενώ μέχρι να νομοθετηθεί προϋπόθεση για την ασφαλιστική ικανότητα είναι τα 100 ένσημα.

Post Bottom Ad

Σελίδες