Αφορολόγητο για όσους κάνουν χρήση πλαστικού χρήματος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Αφορολόγητο για όσους κάνουν χρήση πλαστικού χρήματος


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών... 
Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 τόνισε ότι η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να συνδέσει τη χρήση πιστωτικών καρτών με το αφορολόγητο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Τα capital control ώθησαν τους πολίτες να στραφούν στη χρήση καρτών" και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνησή πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει κίνητρα στη χρήση του «πλαστικού» χρήματος.

Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απόφαση, αλλά θα εξεταστεί ως πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών.

ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, σημειώνοντας πως ο υπολογισμός του θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

"Υπολογίζουμε μέσα στο Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη το αργότερο, ώστε να πληρωθεί σε πέντε δόσεις", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς σχετικά με το Περιουσιολόγιο επισήμανε ότι το σύστημα βρίσκεται υπό επεξεργασία και τόνισε μεταξύ άλλων: "Το Περιουσιολόγιο δεν θα είναι ένας έμμεσος τρόπος φορολογίας του πολίτη, θα είναι μια νέα αρχή στις σχέσεις του φορολογούμενου με τη φορολογική διοίκηση. Θα δηλωθούν τα πάντα και ό,τι επιλέξει κάποιος να το κρύψει οποτεδήποτε και οπουδήποτε το εντοπίσουμε θα έχει υψηλότατα πρόστιμα και προσαυξήσεις".

Post Bottom Ad

Σελίδες