Π.Τσαπαρόπουλος- Ναι στην Ευρώπη Όχι στην λιτότητα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Π.Τσαπαρόπουλος- Ναι στην Ευρώπη Όχι στην λιτότητα

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Τις ημέρες αυτές η Βουλή των Ελλήνων με μεγάλη πλειοψηϕία αποϕάσισε να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήϕισμα. Μια διαδικασία συνταγματικά κατοχυρωμένη, ένα αναϕαίρετο δικαίωμα ενός λαού να μπορεί να εκϕράζεται για ζητήματα που αϕορούν τη ζωή και το μέλλον του.

Σήμερα η κατάσταση στη χώρα μας είναι κρίσιμη και γι' αυτό απαιτείται ψυχραιμία, νηϕαλιότητα, λογική, ώστε να οδηγηθούμε χωρίς ϕανατισμούς και συγκρούσεις ομαλά στο δημοψήϕισμα.

Είμαστε στο ίδιο καράβι, λαός και καπεταναίοι ,καράβι που θα πρέπει να οδηγηθεί σε ήρεμο λιμάνι. Μπορεί ο Έλληνας να μη ϕοβάται να ξανοίγεται σε πελάγη, αλλά χρειάζεται τη σιγουριά και την ασϕάλεια της ήρεμης θάλασσας.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε-με όποια λάθη και υπερβολές-αλλά μπροστά στο αδιέξοδο καλεί τον λαό να αποϕασίσει πάνω σε μια προτεινόμενη συμϕωνία των θεσμών, που τα αποτελέσματά της έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε. Μια συμϕωνία που εναντιώνεται σε κάθε λογική, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην κοινωνική ευημερία και την ανάπτυξη. Μια συμϕωνία, που οι ίδιοι οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι  απέτυχε παταγωδώς.

Οι πολίτες πρέπει σ' αυτό το κομβικό σημείο να κλείσουν τ' αυτιά τους στις σειρήνες της παραπληροϕόρησης,  που μ' έναν πρωτοϕανή και χυδαίο τρόπο προσπαθούν να αποσπάσουν το ΝΑΙ, ώστε τα σκληρά μέτρα που θα επακολουθήσουν να έχουν την υπογραϕή του ελληνικού λαού.

Το διακύβευμα της επόμενης Κυριακής δεν είναι η ρήξη ή η επιστροϕή στη δραχμή ή ό,τι άλλο θα εϕεύρουν οι νοσηροί εγκέϕαλοι της ιθύνουσας τάξης της Ευρώπης, σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες τους. Το ΟΧΙ θα σημαίνει την άρνηση της αποδοχής μέτρων που οδηγούν αναπόϕευκτα στη στέρηση της αξιοπρέπειας και της προοπτικής στη ζωή μας. Ένα ΟΧΙ  θα είναι το ισχυρότερο διαπραγμευτικό χαρτί την επόμενη ημέρα, σε αναζήτηση μιας βιώσιμης συμϕωνίας με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και διευθέτηση του χρέους, Ένα ισχυρό ΟΧΙ από έναν ευρωπαικό λαό, αναπόϕευκτα θα είναι η αϕορμή και το έναυσμα μιας συζήτησης για το χαρακτήρα της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης αταλάντευτα προσανατολισμένη στην ολοκλήρωσή της, με βάση τα κεκτημένα και τα οράματα των ιδρυτών της. Γιατί η Ευρώπη κινδυνεύει.

Η ψήϕος μας την Κυριακή ας είναι ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

 

                                       Τσαπαρόπουλος Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες