Από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Ελληνικός λαός καλείται να ψηϕίσει ΝΑΙ / ΟΧΙ σε μια σειρά μέτρων για τα οποία παραμένει απληροϕόρητος.  Η ΕΡΤ, που πλέον έγινε ξανά όργανο κρατικής προπαγάνδας, δεν παραδίδει την πλήρη εικόνα στους πολίτες, εστιάζοντας σε λίγες παραγράϕους, αποκλείοντας πληροϕορίες ουσίας. Στο πιθανό δημοψήϕισμα της 5ης Ιουλίου, το κόμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ψηϕίζει ΑΚΥΡΟ ή ΑΠΟΧΗ ή ΛΕΥΚΟ.  Μας είναι αδύνατο να ψηϕίσουμε ΟΧΙ.  Μας είναι αδύνατο να ψηϕίσουμε ΝΑΙ. Η στάση των Θεσμών, να ζητούν νέα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ταμειακές ανάγκες, μας βρίσκει αντίθετους.

Δεν είναι, όπως και δεν ήταν ποτέ, αυτή η λύση στα προβλήματα της Ελλάδος. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πρεσβεύει ένα τρίτο δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης, με αϕαίρεση παθογενειών και κατ' επέκταση περιορισμό των λειτουργικών εξόδων του κρατικού μηχανισμού.  Μόνο τότε, η Ελλάδα θα είναι σε θέση ισχύος για να μπορέσει να διεκδικήσει καλύτερη αντιμετώπιση στα χρηματοοικονομικά της ζητήματα. Καλούμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παραιτηθεί, να μην επιϕέρει τάσεις διχασμού της κοινωνίας, όπως έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει, ούτε τάσεις διχασμού και απομόνωσης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ώστε μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας απαρτιζόμενη από τεχνοκράτες, μια οικουμενική κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην Ελληνική οικονομία να ανταπεξέλθει στο τρέχον σοκ, ώστε να μπορέσει σε λίγους μήνες να οδηγήσει την Ελλάδα, με σχετική ηρεμία και ασϕάλεια σε νέες εκλογές, χωρίς προεκλογικές υποσχέσεις τύπου "Προγράμματος Θεσσαλονίκης" , αλλά με παρρησία θα δώσει στο λαό της χώρας μας την ολοκληρωμένη και αληθινή εικόνα της οικονομίας μας.

Η Ελλάδα μας χρήζει βαθέων τομών : Σε διαχειριστικό και οργανωτικό επίπεδο του Δημοσίου Τομέα και εμπιστοσύνης – παροχής κινήτρων προς το ιδιωτικό επιχειρείν. Η εποχή του κρατισμού είναι παρελθόν.  Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει δεχθεί εντολή από το 36% των εγκύρων ψηϕοδελτίων του εκλογικού σώματος για να διαπραγματευτεί και όχι για να ϕέρει διχασμό στους πολίτες της χώρας με διλήμματα ΝΑΙ / ΟΧΙ.  ΟΧΙ στα νέα μέτρα που προτείνουν οι Θεσμοί;  ΟΧΙ λέει και η 'Ενωση Κεντρώων σε οποιαδήποτε νέα μέτρα, που δεν στοχοποιούν τις παθογένειες του Ελληνικού κράτους.  ΝΑΙ στα νέα μέτρα που προτείνουν οι Θεσμοί; ΟΧΙ λέει και η 'Ενωση Κεντρώων σε οποιαδήποτε νέα μέτρα, που δεν στοχοποιούν τις παθογένειες του Ελληνικού κράτους

Στο ιδανικότερο σενάριο, η μαζική αποχή από το δημοψήϕισμα, σε σημείο που να μην ικανοποιείται το όριο του 40%  που απαιτείται ώστε το δημοψήϕισμα να είναι έγκυρο, θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα : Η Ελλάδα δε ζητάει διλήμματα και διχασμούς, αλλά ενότητα, παραμονή στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στήριξη αρχικά στις δικές μας και μόνο δυνάμεις για ανασυγκρότηση της οικονομίας και προσέλκυση νέων επενδύσεων με ταυτόχρονη στήριξη των υπαρχουσών καθώς και καταπολέμηση των παθογενειών που επί 40 χρόνια ταλανίζουν την λειτουργία του Ελληνικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες