Γ.Ουρσουζίδης-Μικρός λαός... και πολεμάς - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γ.Ουρσουζίδης-Μικρός λαός... και πολεμάς

Πέντε χρόνια τώρα, πληρώνουμε τα λάθη των τελευταίων 40 χρόνων, πληρώνουμε  τον «βίο και την πολιτεία» των μεγαλοστελεχών που ανέδειξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ χρεώνοντας ξεδιάντροπα τον Ελληνικό λαό. Αυτό ουσιαστικά ομολόγησε σοσιαλδημοκράτης ηγέτης του SPD Sigmar Gabriel, σε μια κρίση αληθείας, χθες στο Γερμανικό κοινοβούλιο και μπροστά στην κ. καγκελάριο.
      Μόλις  προχθές ο κ. Σόιμπλε δηλώνει, πως δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου απ΄την Ευρωζώνη, ακόμη και αν ψήφιζε ΟΧΙ ο Ελληνικός λαός, αδειάζοντας όλους όσους υποκρίνονται το αντίθετο!
      Αναρωτιέται κανείς τι συμβαίνει άραγε, και υπάρχει τέτοιο άδειασμα απ΄ τον κ. Σόιμπλε, προς τους συναδέλφους του; Είναι πιο ειλικρινής ή γνωρίζει καλύτερα απ΄ τον καθένα, ότι είτε με ΝΑΙ, είτε με ΟΧΙ, το πρόβλημα παραμένει, και πρέπει επιτακτικά να επιλυθεί, προς όφελος όλων.
      Η κ. Μέρκελ πάλι, δηλώνει ενώπιον του Γερμανικού κοινοβουλίου, πως μετά το δημοψήφισμα, θα σταθμίσουμε πια είναι τα πλεονεκτήματα και πια τα μειονεκτήματα, της όποιας επιλογής, και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε, έτσι πρέπει να λειτουργούμε, αλλιώς δεν έχει μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση!
      Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, αφού αυτά δηλώνουν - και πράγματι τα πιστεύουν - οι κορυφαίοι παράγοντες που επηρεάζουν το Ελληνικό ζήτημα, γιατί περιμένουν τη λαϊκή ετυμηγορία, αφού πολύ καλά γνωρίζουν, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού  επιθυμεί   την παραμονή στην Ε.Ε. και την Ο.Ν.Ε., και πως ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα, ενώ όλοι γνωρίζουμε  - εκτός απ΄ τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο - πως το ερώτημα, αφορά στα σκληρά και αναποτελεσματικά μέτρα και μόνο, που η Τρόικα απαίτησε απ΄την Ελληνική κυβέρνηση.
       Ενδεικτικά αναφέρω, για τους αγρότες :
Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις
Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26%
Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%
Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ
Κατάργηση της επιστροφής  για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες
Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016
Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος
Τριπλασιασμός   εισφορών    στον  ΟΓΑ
Αύξηση Φ.Π.Α αγροτικών εφοδίων από 13%  στο 23%
Αύξηση του Φ.Π.Α  συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23%

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι αγρότες,
Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ     λένε  ΝΑΙ   την συμφωνία.
Ν.Δ-  ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ     λένε   ΝΑΙ  στα παραπάνω.

Μήπως ο  Πρωθυπουργός,  έπρεπε να συμφωνήσει;
Μήπως εγώ έπρεπε να συμφωνήσω,….ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

       Αφού λοιπόν, έτσι έχουν τα πράγματα, προς τι η αναμονή του αποτελέσματος της κάλπης ;
       Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι στην κάλπη, το πρόβλημα είναι o Τσίπρας :
   1.    Η τρόικα έκανε ξεκάθαρα μια προσφορά στον Τσίπρα, που εκείνος δεν μπορούσε να δεχθεί, και το έκανε  προφανώς, ενσυνείδητα. Άρα, εκ του αποτελέσματος, το τελεσίγραφο ήταν μια κίνηση που είχε ως στόχο την αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης.
       Όσο και να μην αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το γεγονός  πρέπει να ενοχλεί οποιονδήποτε εξακολουθεί να πιστεύει στα Ευρωπαϊκά ιδεώδη της Ελεύθερης έκφρασης, της Δημοκρατίας.

    2.    Κατά την κατάθεση του «Τελεσιγράφου» στη βουλή, από τον κ. Βούτση, προκειμένου να κινηθεί  η διαδικασία για το Δημοψήφισμα, και πριν την κατάθεση του, κραύγαζε η τρόικα εσωτερικού, αν φέρει υπογραφή το έγγραφο – «τελεσίγραφο» και από ποιόν! Από πού γνώριζαν ότι το τελεσίγραφο, ήταν πράγματι ανυπόγραφο;
           Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες, δεν είχα καμιά αμφιβολία, ότι η εσωτερική και η εξωτερική Τρόικα είναι σε απόλυτη συνεργασία! Όμως το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συμφωνία και ταλαιπωρείται μια χώρα ολόκληρη – και όχι μόνο – οφείλεται στα καπρίτσια της Τρόικας εσωτερικού και στο πάθος της για εξουσία.

     3.       Οι πολιτικές επιπτώσεις ενός αποτελέσματος υπέρ του «ναι» θα ήταν βαθιά προβληματικές, με την εφαρμογή του «προγράμματος» θα επιδεινώνονταν  ραγδαία η οικονομία, πολύ μεγαλύτερο χάος απ’ αυτό που ήδη υπάρχει θα κατέστρεφε κάθε πιθανότητα ανάκαμψης της οικονομίας. Αλήθεια πιστεύει κανείς, πως Σαμαράς και Βενιζέλος μπορούν να επιβάλουν στο λαό τα παραπάνω μέτρα;  Ούτε μπορούν, ούτε είναι στόχοι που υλοποιούνται, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι «θεσμοί», απλά ελπίζουν στην ανατροπή της κυβέρνησης και στην εγκατάσταση των αχυρανθρώπων τους, ώστε να υλοποιήσουν απρόσκοπτα το ξεπούλημα του πολύτιμου δημόσιου πλούτου της χώρας. Τα ζήσαμε απολύτως παραστατικά τα τελευταία πέντε χρόνια.

     4.    Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να απορρίψουν ή να εγκρίνουν  για τα ποιο σκληρά μέτρα που πρότειναν ποτέ οι «θεσμοί», σαν  αποτέλεσμα πέντε (5) ολόκληρων μηνών διαπραγμάτευσης! Αν κρατούσαν άλλους πέντε, θα ζητούσαν και το Αιγαίο; Προφανώς οι δανειστές δεν είχαν σκοπό διαπραγματευθούν, αλλά να φθείρουν την κυβέρνηση, να την ρίξουν, και να εγκαταστήσουν τους γνωστούς αχυρανθρώπους. Για τον ίδιο λόγο δεν έδωσαν παράταση μιας βδομάδας χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, μέχρι την Κυριακή, στέλνοντας τον κόσμο στην ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα. Επιπλέον σκότωσαν και τις τελευταίες επιχειρηματικές δραστηριότητες  της χώρας ! Και όλα αυτά για  χατίρι του Σαμαρά και του Βενιζέλου! Δυστυχώς αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα! Ντροπή!
          Η τρόικα, στην πράξη, αξιώνει το πολιτικό καθεστώς της τελευταίας πενταετίας να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Πού μπορεί να υπάρχει ελπίδα σ’ αυτό;
   
      5.     Αν ήθελαν να ξεμπερδεύουν με την Ελλάδα  θα το είχαν κάνει. Ούτε ψυχοπονιάρηδες είναι, ούτε φιλεύσπλαχνοι.
  Η κ. Μέρκελ  επαναλαμβάνω, το είπε καθαρά ενώπιον του Γερμανικού κοινοβουλίου, πως μετά το δημοψήφισμα, θα σταθμίσουμε πια είναι τα πλεονεκτήματα  της όποιας επιλογής και πια τα μειονεκτήματα, και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε, έτσι πρέπει να λειτουργούμε, αλλιώς δεν έχει μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση!
        Έχουν ήδη στα χέρια τους την ελληνική πρόταση που δίνει   προοπτική στα πράγματα, χωρίς δυσάρεστα γεγονότα για κανέναν, ο ελληνικός λαός αναλαμβάνει και με το παραπάνω το κόστος που του αναλογεί, με έναν αναγκαίο όρο, ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ.
        Γιατί πολύ απλά, δεν γίνεται αλλιώς, από μια νεκρή οικονομία δεν μπορεί να περιμένεις θετικό αποτέλεσμα, αυτό το αντιλαμβάνονται, αλλά κάνουν πολιτικά παιχνίδια, με κόστος τη δημοκρατία και την ελπίδα για ευημερία.
          Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής, ο λαός κινήθηκε  προς τα αριστερά, σε μια περίοδο ύφεσης και απόλυτης παρακμής των κοινοβουλευτικών θεσμών, αν αποτύχει η νέα κυβέρνηση - και αυτό δεν πρέπει να γίνει - πιθανόν θα κινηθεί προς την ακρολαϊκιστική δεξιά και τον εθνικοσοσιαλισμό, τα χειρότερα έπονται. Για να πετύχει η νέα κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει   τα λάθη των προηγούμενων, την εθελοδουλία, την ευνοιοκρατία, την εσωστρέφεια και τον παραγοντισμό.
   
      Με αύξηση ►10% στο ρεύμα, ►προκαταβολή φόρου 100% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες,             ► αύξηση ΦΠΑ σε νησιά και τουρισμό από 1 Ιουλίου,         ► εξαφάνιση ΕΚΑΣ,  ► κατάργηση επιδομάτων πετρελαίου,  ► κατάργηση απαλλαγών για τους αγρότες,    ► ξεπούλημα της ΔΕΗ κι όλων των υποδομών χωρίς καμία κρατική συμμετοχή, ► οριζόντια μείωση συντάξεων και μισθών, και πολλές ακόμη ενέργειες που  περιλαμβάνονται στο  τελεσίγραφο των «θεσμών», αναρωτιέται κανείς ποια μπορεί να είναι η τύχη του Ελληνικού λαού και ποιο το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων; Η απόλυτη αποτυχία, ενώ εφόσον πραγματικά πίστευαν, ότι τα προτεινόμενα μέτρα αποτελούν βιώσιμη λύση, έπρεπε να θέσουν ρήτρα σε περίπτωση που αποτύχουν. Και όλα αυτά, μετά από τα τελευταία πέντε χρόνια στη χώρα μας, όπου 4.000.000 Έλληνες πολίτες βρίσκονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές και ήδη αδυνατούν να ανταποκριθούν, και μάλιστα ζητούν αύξηση στο επιτόκιο των ρυθμίσεων, θεωρώντας τη ως ανακτήσιμη πηγή εσόδων!
     Αναφορικά με την αιτία όλων των παραπάνω, το ΧΡΕΟΣ, δικαιωμένη αισθάνεται η Ελληνική κοινωνία από την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ Juan Pablo Bohoslavsky, ότι πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για την υπερχρέωση της Ελλάδας, ενώ τονίζει ότι:         " δεν διακυβεύονται μόνο οι υποχρεώσεις αποπληρωμής του χρέους, αλλά και τα θεμέλια πάνω στα οποία έχει χτιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση".
Τέλος, θέλω να είμαι επίσης απολύτως σαφής:
▲  Για να ευδοκιμήσει η προσπάθεια, πρέπει να αναζωογονηθεί ταχύτατα η αγορά, χωρίς ασφαλώς διπλό νομισματικό!
▲  Αυτό σημαίνει, μεταρρυθμίσεις χωρίς υφεσιακά μέτρα και Βιώσιμο Χρέος!
●    Αυτό ζητήσαμε απ΄ τους θεσμούς, αυτό διεκδικούμε.
●    Αυτό είναι το μήνυμα του δημοψηφίσματος.
●   Από Δευτέρα, ούτως ή άλλως θα καταλήξουμε σε συμφωνία, το είπαν όλοι, ας πάμε με ψηλά το κεφάλι και αξιοπρεπείς.
●     Σενάρια για εκτός της ζώνης του Ευρώ, δεν υπάρχουν.
●  Σενάρια για κούρεμα καταθέσεων, υπάρχουν μόνο σε εκείνους που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω - και το εύχονται - ώστε να κερδοσκοπήσουν!
       Όλο το εθελόδουλο προσωπικό, ντόπιο και ξένο, τάσσεται υπέρ του "ΝΑΙ",  η κ. Λαγκάρντ, οι Ευρωπαίοι εταίροι και εταίρες, Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος, οι Ποταμίσιοι,   το σοι Μητσοτάκη,  ο GAP,   ο Σημίτης, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, η αγωνίστρια Γιάννα Αγγελοπούλου, και σύσσωμη η δημοσιογραφική κοινότητα της παραπληροφόρησης και της αισχρής προπαγάνδας,.. Πρετεντέρης, Μπογντάνος, Μπάμπης, Τρέμη, Καμπούρης και φυσικά ο κορυφαίος Πορντοσάλντε!   Έμαθα επίσης, πως οι έξω και οι μέσα έριξαν πολύ χρήμα στην "αγορά", ως δωρητές της προπαγάνδας, του εκφοβισμού, της εξαγοράς συνειδήσεων, και όλα αυτά για το «ΝΑΙ», όσο κοιτάω την ομάδα του "ΝΑΙ", τόσο νοιώθω πως κάνω το σωστό.
     Το ΟΧΙ αυτής της Κυριακής, αφορά σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο, είναι τιμή μεγάλη, η αναγνώριση από τα κινήματα συμπαράστασης  σε ολόκληρο τον κόσμο!
Η αγωνία τους για την έκβαση του αγώνα μας...η δικαίωση μας!
Καθήκον μας .. η δικαίωσή τους !
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή !
  Ας τους δικαιώσουμε!
Το «Μεγάλο ΟΧΙ», εμφανίζεται κάποια στιγμή στη ζωή μας, και πρέπει να το πούμε, εκείνος που κουβαλάει μέσα του το ΝΑΙ, αμέσως φανερώνεται, και λέγοντάς το, πέρα κάνει στην τιμή και στην πεποίθηση του, ο αρνηθείς όμως δεν μετανιώνει, αν ρωτιούνταν πάλι, όχι ξανά θα έλεγε, κι όμως τον καταβάλει, εκείνο, το ΟΧΙ, το σωστό, σ΄ ολόκληρη τη ζωή του.
« Μικρός λαός και πολεμά
δίχως σπαθιά και βόλια
για όλου του κόσμου το ψωμί
το φως και το τραγούδι
Κάτω απ' τη γλώσσα του κρατεί
τους βόγγους και τα ζήτω
κι αν κάνει πως τα τραγουδεί
ραγίζουν τα  λιθάρια »              Γ. Ρίτσος
          Βέροια 2/7/2015                               Ουρσουζίδης  Ν. Γιώργος
                                                                Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες