ΒΙΝΤΕΟ-Δυο συναυλίες θα γίνουν στην Βεργίνα σε πλατάνια και αρχαιολογικό χώρο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Δυο συναυλίες θα γίνουν στην Βεργίνα σε πλατάνια και αρχαιολογικό χώρο

Συνέντευξη τύπου έδωσαν τα στελέχη της ΚΕΠΑ του δήμου της Βέροιας στα πλατάνια της Βεργίνας...

Δυο συναυλίες θα γίνουν στην Βεργίνα από την ΚΕΠΑ του δήμου της Βέροιας,η μια στα πλατάνια σε έναν υπέροχο χώρο και η άλλη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας...

Ο θεσμός της "Βέροιας Εύηχης πόλης" μετρά ήδη ζωή επτά χρόνων. Έτσι δίκαια μπορεί κανείς ισχυριστεί ότι ο θεσμός μπαίνει σταδιακά στο στάδιο της ενηλικίωσης. Αυτή η ενηλικίωση γεννά και την ανάγκη του επαναπροσδιορισμού του, επαναπροσδιορισμός που αφορά τους στόχους και τη δομή του .
Είναι γεγονός ότι η επανάληψη ενός μοτίβου όσο και αν το προσπαθούμε, ρέπει προς τον κορεσμό. Ένας θεσμός που δε συνοδεύεται με ιδιαίτερα και μοναδικά γεγονότα, εξαντλεί τη δυναμική του, τείνει προς την κοινοτυπία και μοιραία προς την απαξίωση.
Δε θα ισχυριστώ εδώ βέβαια ότι η Εύηχη αντιμετωπίζει αυτό τον κίνδυνο σήμερα, ούτε και στο άμεσο μέλλον. Αλλά εδώ δεν είμαστε για να ικανοποιήσουμε απλά τις ανάγκες του σήμερα και ίσως τις ανάγκες ενός βραχυπρόθεσμου σχεδιασμού. Οι θεσμοί έχουν ανάγκη μιας μεγαλύτερης προοπτικής, ενός μεγάλου βάθους χρόνου. Είμαστε εδώ λοιπόν και εργαζόμαστε κυρίως για αυτή την προοπτική, στοχεύουμε μέσα από ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό σε πολλαπλά και σημαντικά κέρδη για τον τόπο μας.
Είναι όμως εύκολη αυτή η στρατηγική θα αναρωτηθείτε ;
Καθόλου, ειδικά μάλιστα στην εποχή όπου περισσεύουν τα επιχειρήματα για οικονομίες κλίμακας και μάλιστα στον πολιτισμό.
Τι πρέπει να γίνει Λοιπόν ;
Την επαύριο της φετινής διοργάνωσης να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό της επόμενης εύηχης με βάση τη λογική της προοπτικής και της στρατηγικής της ανάδειξης μας σε ένα πολιτιστικό περιφερειακό πόλο.
Να σχεδιάσουμε μοναδικά πολιτιστικά γεγονότα ικανά να σπάσουν τα σημερινά όρια του θεσμού. Γεγονότα που θα τον ανοίξουν σε ένα απαιτητικό κοινό, ένα κοινό που θα αποφασίσει να έρθει στην πόλη και την περιοχή, προσδοκώντας να συναντήσει και να βιώσει εδώ μοναδικές μουσικές εμπειρίες. Ο θεσμός της εύηχης δεν πρέπει να σχεδιάζεται με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση του δικού μας κοινού, αλλά ενός ευρύτερου κοινού, ενός κοινού εκτός των τειχών της πόλης μας.
Ειλικρινά αισθάνομαι ότι κάποιες στιγμές τείνουμε να αυτοπαγιδευτούμε σε στερεότυπα που μπορεί να μας ικανοποιούν συγκυριακά, επιτείνουν όμως την εσωστρέφεια μας.

Κάπου εδώ ας αλλάξουμε κλίμα και να σταθούμε στο σήμερα και στην εύηχη που θα τρέξει και θα διατρέξει σε λίγες μέρες τις αισθήσεις μας.
Ας απολαύσουμε και ας χαρούμε τη φετινή εύηχη πόλη. Ας χαρούμε το γεγονός ότι η πόλη μας παρόλα τα προβλήματα στέκεται ακόμα όρθια και παράγει. Παράγει ζωή και χαρά.
Να ευχαριστήσουμε όλους όσους στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στηρίζουν την όλη προσπάθεια και πιστέψτε με δεν είναι λίγοι.
Εμείς εδώ είμαστε η πρώτη εικόνα, αλλά αυτή η εικόνα έχει πολύ μεγάλο βάθος.

Όλα αυτά που σήμερα παρουσιάζουμε, έγιναν εφικτά με τη συνδρομή της διοίκησης, δείχνοντας πόσο πολλά μπορεί να κερδίσουμε από αυτή τη συνέργια.

Ελπίζω η εύηχη να είναι ο προάγγελος ενός πολύ δροσερού καλοκαιριού, που ζώντας το θα πάρουμε ανάσες δροσιάς και ζωής που τόσο πολύ χρειαζόμαστε στη σημερινή συγκυρία.

Γιάννης Καμπούρης.


Η Μουσική είναι πανανθρώπινη γλώσσα …

Αυτή τη γλώσσα αναζητούμε, θαυμάζουμε και εντέλει επιλέγουμε ως Φορέας Πολιτισμού  για να εκφραστούμε , να δημιουργήσουμε  και  να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους, με  τους συνανθρώπους μας …

Δεκαπέντε συναυλίες  και δύο παράλληλες δράσεις (Μουσική και  Βιβλίο/ Μουσική και Κινηματογράφος), σε δέκα διαφορετικούς χώρους (Πλατεία Δημαρχείου, Πλατεία Ωρολογίου, Πλατεία Εληάς,  Άγιος Σάββας Κυριώτισσα, Αρχοντικό Σαράφογλου, Βυζαντινό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο , Μουσείο Αιγών Βεργίνα, Πλατανάκια Βεργίνα, Μακροχώρι – κεντρική πλατεία, Παλιά Εβραική Συνοικία- Μπαρμπούτα)  θα δώσουν το στίγμα της φετινής εύηχης πόλης.
Εκατόν δέκα (110) περίπου   καλλιτέχνες (μουσικοί, τραγουδιστές, τραγουδοποιοί, συνθέτες κ.α) από όλη την Ελλάδα και από τη Βέροια, θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Βέροια Εύηχη πόλη». Νέοι άνθρωποι, σπουδαγμένοι,  με πάθος  και αγάπη για τη  μουσική   αλλά και  άλλοι , μεγαλύτεροι σε ηλικία  , πιο έμπειροι , αυτοδίδακτοι , θα  γίνουν ένα μαζί μας και θα μας ταξιδέψουν με ρυθμούς μοναδικούς και ανεπανάληπτους  σε τόπους οικείους μα και μακρινούς …
H Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Μ.Ε.Τ του  Πανεπιστημίου  Μακεδονίας , το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας , Η μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνουτο Εργαστήρι Ζωγραφικής της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας , η χορωδία του Π.Γ.Σ Βέροιας «ο Προμηθέας», θα συνυπάρξουν στη μεγάλη γιορτή της μουσικής μαζί με γνωστούς καλλιτέχνες σε μια μεγάλη συνάντηση μουσικής.
Γιατί η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, είναι ένας δρόμος που μας ταξιδεύει παντού, ακόμα και εκεί που δε μπορούμε να πάμε ... είναι ένας καθρέπτης του κόσμου μας, όπου αντανακλώνται και οι πιο κρυφές επιθυμίες μας, οι πιο κρυφοί μας πόθοι, τα πιο όμορφα όνειρά μας. 

Post Bottom Ad

Σελίδες