Λίνα Τουπεκτσή - Μια γυναίκα Βεροιώτισα με προσωπικότητα και στυλ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Λίνα Τουπεκτσή - Μια γυναίκα Βεροιώτισα με προσωπικότητα και στυλ

Η αγάπη της και το πάθος της για τη δουλειά της, φαίνεται στον τρόπο που σχεδιάζει τα κοσμήματα της.Είναι καλαίσθητα, περίτεχνα διακοσμημένα και χωρίς να “προκαλούν”, τραβούν τα βλέμματα των γυναικών-και όχι μόνο- σα μαγνήτης και εντυπωσιάζουν. Η Λίνα Τουπεκτσή εκτός από μία άψογη επαγγελματίας, είναι ένας σεμνός και γλυκός άνθρωπος, μία ιδιαίτερα διακριτική παρουσία και κρατά χαμηλούς τόνους. Με την ευγένεια που την διακρίνει απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μας χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος.



Πως (και γιατί) αποφάσισες να ασχοληθείς με το σχεδιασμό κοσμημάτων;

Η αγάπη μου για τα σχεδιασμό κοσμημάτων δεν γεννήθηκε σε μια μέρα. Από μικρή ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα ασχολήθηκα με την ζωγραφική, την αγιογραφία, το decoupage αλλά τώρα κάνω κάτι που με γεμίζει ολοκληρωτικά και χαρίζω απλόχερα την δημιουργία στους άλλους.  Ποτέ στην ζωή μου δεν έκανα μόνο ένα πράγμα. Πάντα ασχολιόμουν με πολλά και τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Η απότομη επαγγελματική μου αλλαγή και η ανασφάλεια για το μέλλον με έκανε όμως ακόμα πιο δημιουργική. Έτσι γεννήθηκε η Επιχείρηση «Lina΄s handmade jwrl by Vraxiolia kai Kolie»



1)    Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…………

Χωρίς τους γιούς μου και χωρίς το αίσθημα της δημιουργίας στη ζωή μου όπως και αν εκφράζεται αυτό. Είτε σχεδιάζοντας και δημιουργώντας κοσμήματα, είτε φτιάχνοντας ένα ωραίο γεύμα για τους ανθρώπους που αγαπώ, είτε προσφέροντας την βοήθεια μου όσο περισσότερο μπορώ.



2)     Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να γίνεται αλόγιστη χρήση των χρημάτων που διαθέτουμε στις μέρες μας και σε μια εποχή κρίσης. Με τα χρήματα που αμείβομαι προσπαθώ να καλύπτω τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και να απολαμβάνω μικρές όμορφες στιγμές που αποτυπώνονται στη μνήμη μου και είναι εφαλτήριο να συνεχίσω.



3)    Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Η τελειομανία μου και η λεπτομερής και ακριβής οργάνωση των πραγμάτων γύρω μου. Πολλές φορές γίνομαι καταναγκαστική και σχολαστική σε πράγματα που θα μπορούσα να διεκπεραιώσω πολύ πιο εύκολα και απλά.



4)    Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Το ψέμα, η ειρωνία και ο ναρκισσισμός. Μπορούμε να παρουσιάσουμε την δουλεία και την προσωπικότητα μας χωρίς να μειώσουμε τους γύρω μας και κρατώντας πάντα ένα χαμηλό προφίλ, με αξιοπρέπεια και ήθος.



5)    Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Για να πετύχουμε στη ζωή μας ότι και αν σημαίνει αυτό για τον καθένα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, κόπος, επιμονή και υπομονή. Ότι κάνουμε να γίνεται με πάθος, ήθος και εντιμότητα και μην ξεχνάμε ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται



6)    Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την ταπεινοφροσύνη. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να δείξουμε, να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε ακόμα και την προσοχή των άλλων για να βελτιώσουμε τη ζωή τη δική μας και των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη.



7)   Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Απλές καθημερινές στιγμές είναι αυτές που μου προκαλούν χαρά και με χαλαρώνουν. Ένας καφές με φίλες, παίζοντας με τους γιους μου ή βλέποντας μια ωραία ταινία απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί.



8)   Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Δυστυχώς στην πιο ερωτική πόλη της Ελλάδας η ποιότητα ζωής επιδεινώνεται καθημερινά. Αυτό το διαπιστώνουμε εύκολα αν σκεφτεί κάνεις από το κυκλοφοριακό χάος και διάφορα αλλά στοιχεία που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα μας. Υπηρεσίες που προσέφεραν βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη έχουν καταργηθεί και η προσφορά στο συνάνθρωπο βασίζεται περισσότερο σε συλλόγους και οργανώσεις που καταβάλουν μέγιστη προσπάθεια εθελοντικής προσφοράς  και κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι κρατικής μέριμνας.

Θα έκανα λοιπόν κυκλοφοριακές αλλαγές, δημιουργία περισσότερων θέσεων parking, επιβολή βαρύτατων πρόστιμων για αδικαιολόγητη κατάληψη θέσεων ΑΜΕΑ και αποκλεισμό από οχήματα στις ράμπες αναπήρων και τέλος θα δημιουργούσα μια καλύτερη κοινωνική πολιτική που αφενός θα στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό, αφετέρου θα χρησιμοποιούσα διάφορες κρατικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για να δημιουργήσω ένα καλύτερο αύριο στους ανθρώπους της κοινωνίας μας. Είτε αυτό είναι μια παιδική χαρά είτε ένα κέντρο φροντίδας αστέγων.



9)    Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Ότι συμβαίνει στη ζωή μας είτε εμείς το βλέπουμε ως κακό  ή ως καλό έχει να μας διδάξει κάτι και να μας κάνει πιο ώριμους, πιο σοφούς και πιο ευαίσθητους.



10)  Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Η οικογένεια μου, η δημιουργική εργασία μου φτιάχνοντας κοσμήματα που τονίζουν την μοναδικότητα κάθε γυναίκας και οι φίλοι μου.
Συνέντευξη στον Βασίλη Παπαβασιλείου

Post Bottom Ad

Σελίδες