Στα 751 ευρώ θέλει τον κατώτατο μισθό η ΓΣΕΕ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Στα 751 ευρώ θέλει τον κατώτατο μισθό η ΓΣΕΕ

Να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα για όλους τους εργαζόμενους στα 751,39 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 33,57 ευρώ, με προσαύξηση των τριετιών, ζητάει η ΓΣΕΕ, απευθύνοντας πρόσκληση προς του εργοδοτικούς φορείς για να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

 Στην πρόσκληση τονίζεται ότι η Συνομοσπονδία επιθυμεί να ισχύσει από 1.1.15 η επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) ως είχε, η καθολικότητα ισχύος  του συνόλου των όρων, οικονομικών και θεσμικών, της ΕΓΣΣΕ, η επαναφορά του εύρους της μετενέργειας όλων των όρων των ΣΣΕ, καθώς και να ενσωματωθεί η πρόσφατη  Συμφωνία της Γενεύης για καμία αλλαγή στο υφιστάμενο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ,την ανταπεργία και το συνδικαλιστικό νόμο. 

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι κοινωνικοί εταίροι είχαν προβλέψει τις δραματικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία από  τη μείωση των κατώτατων μισθών και του επιπέδου προστασίας των συλλογικών συμβάσεων. Το γεγονός αυτό είχε επισημανθεί στον τότε Πρωθυπουργό το Φεβρουάριο του 2012 με κοινή επιστολή τους, το περιεχόμενο της οποίας η Συνομοσπονδία θέτει ως αφετηρία των διαπραγματεύσεων. 

Η πρόσκληση απευθύνεται προς τους εργοδοτικούς εταίρους (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ), με την επισήμανση ότι «είναι προφανής και προσβλητική η υποκείμενη απειλή για τη μαζική διαρροή μελών, αν συμφωνηθούν μισθολογικοί όροι πάνω από τους νομοθετικώς καθορισθέντες, όπως επίσης είναι προφανής η παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος της συλλογικής αυτονομίας». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, λήγει σήμερα και από αύριο μπαίνει σε εφαρμογή το τρίμηνο της μετενέργειας

Post Bottom Ad

Σελίδες