Δύο ελληνικές πόλεις στις 20 αρχαιότερες στον κόσμο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Δύο ελληνικές πόλεις στις 20 αρχαιότερες στον κόσμο

Η εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει τις 20 αρχαιότερες πόλεις που κατοικούνται συνεχώς από την ημέρα ίδρυσης τους μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν βέβαια αντικρουόμενες απόψεις για το ποια πόλη είναι η αρχαιότερη, όμως σίγουρα οι 20 πόλεις που παρουσιάζονται στην λίστα έχουν πλούσια ιστορία, έχοντας κατοικηθεί για πρώτη φορά από το 9.000 π.Χ. έως το 1000 π.Χ. 
Όπως αναφέρεται στο άρθρο «αυτές οι πόλεις είναι η πιο κοντινή εμπειρία σε ένα ταξίδι στον χρόνο». Στη λίστα της γνωστής βρετανικής εφημερίδας συναντάμε και 2 ελληνικές πόλεις.

Θήβα, Ελλάδα 1.400 π.Χ. Υπήρξε μεγάλη αντίπαλος των αρχαίων Αθηνών. Χτίστηκε κατά το μύθο από τον Κάδμο και έχει μεγάλη ιστορική και μυθολογική σημασία. Από τους πιο σημαντικούς Θηβαίους ήταν ο Επαμεινώνδας, μεγάλος στρατηγός της αρχαιότητας που έκανε τη Θήβα ηγεμονεύουσα της Ελλάδας, και ο Πελοπίδας, ο αρχηγός του διάσημου Ιερού Λόχου. ο πληθυντικό του ονόματος Θῆβαι οφείλεται στις περίφημες Δεκατέσσερις πύλες της, που συνδέονται στενά με τον μύθο της Νιόβης. 

Αθήνα, Ελλάδα 1.400 π.Χ. Η γενέτειρα της δημοκρατίας  και το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, το κληροδότημα της Αθήνας είναι πασιφανές. Η Αρχαία Αθήνα, μια περιτοιχισμένη πόλη, ήταν μία πανίσχυρη πόλη-κράτος, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το λιμάνι της, το οποίο αρχικά ήταν το Φάληρο και αργότερα ο Πειραιάς. Οι Αθηναίοι πέρα από την Αττική κυριαρχούσαν μέσω του ισχυρού τους στόλου σε έναν μεγάλο αριθμό ιωνικών αποικιών στα νησιά του Αιγαίου και στα παράλια της Μικράς Ασίας. 

Post Bottom Ad

Σελίδες