Κλείνουν οι αιτήσεις στο voucher.gov.gr για 16.600 άνεργους του ΟΑΕΔ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Κλείνουν οι αιτήσεις στο voucher.gov.gr για 16.600 άνεργους του ΟΑΕΔ

Σήμερα 5/11 και ώρα 12 το βράδυ κλείνουν οι αιτήσεις στο voucher.gov.gr για την επιταγή κατάρτισης σε 16.600 άνεργους του ΟΑΕΔ.
Με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ ως προς την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης, µε τίτλο  «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τοµείς οικονοµικής δραστηριότητας µε υποχρεωτική εγγυηµένη απασχόληση», (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 08/2014 για voucher κατάρτισης ανέργων ηλικίας 29-64 ετών), ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η διάρκεια υποβολής αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούµενους (ανέργους) και ως καταληκτική ηµεροµηνία ορίζεται η Τετάρτη 5  Νοεµβρίου 2014 και ώρα 24:00.
 Το πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ έχει σκοπό την προώθηση στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.
 Η παράταση κρίνεται αναγκαία αφού απο το πρωί το σύστημα του voucher στην διεύθυνση voucher.gov.gr αντιμετωπίζει προβλήματα και οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. 
Ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:
 1)    Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών. 
2)    Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών). 
3)    Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης. 
4)    Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
 5)    Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη. Η δράση (κατάρτιση και υποχρεωτική απασχόληση) θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Το κόστος της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 112 εκατ. ευρώ.

Post Bottom Ad

Σελίδες