Χαμός έγινε στην αποψινή Ημερίδα για τη ΝΕΑ ΚΑΠ (φωτορεπορταζ) - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Χαμός έγινε στην αποψινή Ημερίδα για τη ΝΕΑ ΚΑΠ (φωτορεπορταζ)




Με επιτυχία στέφθηκε η αποψινή Ημερίδα για τη ΝΕΑ ΚΑΠ 2015-2020 στο Χώρο Γραμμάτων και Τεχνών.

Πολλοί ήταν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που παρέστησαν τόσο από το νομό Ημαθίας όσο και απο όλη την  υπόλοιπη Ελλάδα.Άνθρωποί με έντονους προβληματισμούς για το αύριο τους και το μέλλον της αγροτικής ανάπτυξης του τόπου όσο και της δικής τους τόσο εργασιακά όσο και οικονομικά.

Την έναρξη της Ημερίδας έκανε ο Δήμαρχος της Βέροιας κ.Κ.Βοργιατζίδης .δίνοντας τον λόγο στον Πρόεδρο των αιγοπροβατοτρόφων Βέροιας κ.Κύρτσιο.
Είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς που τους προβληματίζει η ΝΕΑ ΚΑΠ και θέλω την αλλαγή της.


Πρώτος ξεκίνησε την εισήγησή του ο κ.Ν.Μπλιάτσος επικεντρώνοντας ότι για να πετύχουμε πρέπει να έχουμε το τρίπτυχο:συνέχεια-συνέπεια-ποιότητα.
Όχι ο κάθε αγρότης μόνος του αλλά με συννενόηση και συνεργασία ολλών θα καταφέρουμε τις αλλαγές που πρέπει και είναι για το καλό των αγροτών και των κτηνοτρόφων.
Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του(πιστεύω του):" αγρότης είναι αυτός που αφιερώνει τη μέρα του και όλο του το χρόνο στα χωράφια και όχι κάποιες μέρες σε αυτά".




Η κ.Δ.Χαλικιά τόνισε ότι είναι λάθος ο Εθνικός φάκελος και καταστροφικός αλλά παρόλα αυτά μπορούμε να τον αλλάξουμε.Με βάση το νέο πλαίσιο της ΚΑΠ συνεχώς θα μειώνεται το πακέτο των επιδοτήσεων άρα και τα χρήματα που θα φτάνουν στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους.
Το μόνο που μας σώζει είναι η καταγραφή των γαιών να γίνεται μέσω περιφέρειας και όχι μέσω των δήμων.
Σημαντικό είναι :1) να μην δίνονται τα προσωπικά δεδομένα σε διάφορες εταιρείες και σε τράπεζες.Τα στοιχεία να τα έχει μόνο το Κράτος και κανείς άλλος. 2) να καταργηθεί η ταυτοπρόσωπη συναλλαγή του αγρότη με το αρμόδιο γραφείο(πελατειακή-γνώριμη σχέση υπαλλήλου-αγρότη),αλλά να γίνονται όλα ηλεκτρονικά και όχι μέσω της πύλης.

Το παρων στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος κ.Βοργιατζίδης,,ο αντιδήμαρχος κ.Σιδηρόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Κούτρας,κ.Αγγελίνας,
Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ.Γιοβανόπουλος ,ο συντονιστής νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Χαμπίδης.

Ρεπορτάζ-Φωτορεπορτάζ:ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΟΥ

Post Bottom Ad

Σελίδες