Πότε θα δοθεί η προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πότε θα δοθεί η προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης

Ξεπέρασαν τις 400.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης ενώ εννιά στις δέκα αιτήσεις που υποβάλλονται στο Taxisnet εγκρίνονται. Οι δικαιούχοι που έχουν εγκριθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα λάβουν την προκαταβολή του επιδόματος που ανέρχεται στο 25% του επιδόματος και δεν χρειάζεται η προμήθεια πετρελαίου για να δοθεί

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να προχωρήσει στην πληρωμή της προκαταβολής για το επίδομα θέρμανσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα με πιθανότερη ημέρα πληρωμής την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Οι προκαταβολή θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που ήδη έχουν δηλώσει στο taxisnet. Ολόκληρο το επίδομα θέρμανσης θα το λάβουν μόνο εφόσον προμηθευτούν πετρέλαιο ενώ εαν τελικά δεν προχωρήσουν σε αγορά θα κληθούν να επιστρέψουν την προκαταβολή που έλαβαν. 

Υπενθυμίζεται, ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου που θα αγοράζει ο δικαιούχος και ότι η ποσότητα λίτρων για την οποία θα χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τ.μ. στην Α' ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β' ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ' ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ' ζώνη. Το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο θα χορηγείται το επίδομα είναι τα 120 τ.μ. Βάσει των εν λόγω κριτηρίων τα συνολικά ποσά του επιδόματος θα κυμανθούν από 52,50 έως και 1.050 ευρώ. 

Μέχρι το τέλος του έτους θα διατεθούν 74 εκατ. ευρώ για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ μέσα στο 2015 θα δοθούν 210 εκατ. ευρώ. Αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες και στα ΚΕΠ, έως και τις 30 Μαΐου 2015, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 Η δυνατότητα αυτή για τον «καθορισμό της διοικητικής διαδικασίας υποβολής αίτησης για καταβολή επιδόματος θέρμανσης», η οποία διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ, έχει καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

   Σύμφωνα με την απόφαση: 

  - Η αίτηση στα ΚΕΠ υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως και δεν προβλέπεται υποβολή αίτησης σε αυτά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.  
 - Η αρμοδιότητα των ΚΕΠ εξαντλείται στην υποβολή της αίτησης και της παράδοσης στον ενδιαφερόμενο, της βεβαίωσης που εκδίδεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων.  
 - Ύστερα από την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, η ηλεκτρονική εφαρμογή ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη συνδρομή ή μη των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί για καταβολή του επιδόματος στο φορολογούμενο και επιστρέφει βεβαίωση με τα στοιχεία του φορολογουμένου καθώς και το αποτέλεσμα της αίτησης.  
 - Η ανωτέρω βεβαίωση υπογράφεται και σφραγίζεται από τα ΚΕΠ και παραδίδεται στον φορολογούμενο.  
 - Σε περίπτωση επισήμανσης περί μη συνδρομής των προϋποθέσεων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στον φορολογούμενο, τα ΚΕΠ δεν προβαίνουν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για τη θεραπεία του ανωτέρω αποτελέσματος. 
  - Ακύρωση υποβληθείσας αίτησης μέσω των ΚΕΠ είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση λανθασμένης υποβολής των στοιχείων της αίτησης που έχει υποβληθεί σε ΚΕΠ.

Post Bottom Ad

Σελίδες