Από σήμερα το βράδυ οι επιδοτήσεις απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανοίγει ο έλεγχος με το ΑΦΜ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Από σήμερα το βράδυ οι επιδοτήσεις απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανοίγει ο έλεγχος με το ΑΦΜ

Από σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξεκινήσει σταδιακά να πληρώνει στους αγρότες τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014 και έτσι από Τετάρτη  700.000 παραγωγοί θα έχουν δει τα χρήματα στους Τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αύριο ο Οργανισμός θα ανοίξει και την εφαρμογή που μπορούν οι αγρότες ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο με το ΑΦΜ τους για τις περιπτώσεις λάθους στην ΟΣΔΕ ή τυχόν προβλημάτων που μπορεί να έχουν εντοπιστεί.

Οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι και οι δικαιούχοι παραγωγοί αναμένεται την συγκεκριμένη ημέρα να δουν μετά απο μεγάλη καθυστέρηση την πρώτη δόση για την ενιαία ενίσχυση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς που θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Η δεύτερη δόση και εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 θα δοθεί όπως είθισται άλλωστε, μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.

 Να υπενθυμίσουμε ότι οι αγρότες την ίδια μέρα θα μπορούν να ελέγξουν μέσω του ΑΦΜ τους εαν η ΟΣΔΕ που υπέβαλαν είχε προβλήματα αλλά και τα ποσά που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς τους μέσω της ειδικής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Ενα νέο θρίλερ για τους κτηνοτρόφους εξελίσσεται σήμερα που αναμένεται να γίνει απο το απόγευμα η πληρωμή της α΄δόσης για την ενιαία ενίσχυση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 Αν και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι όλα έτοιμα ώστε να πιστωθούν σήμερα το απόγευμα τα χρήματα των επιδοτήσεων ύψους 1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς περίπου 700.000 δικαιούχων, ορισμένα συνδικαλιστικά όργανα -με προεξέχουσα την Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και τον πρόεδρό της Δημήτρη Καμπούρη- προσπαθούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία εξαιτίας του θέματος που έχει προκύψει με τους επιλέξιμους βοσκοτόπους (πολλές εκτάσεις χαρακτηρίστηκαν δασικές).

 Με πρόσφατη διευκρινιστική εγκύκλιο, το ΥπΑΑΤ αναθέτει στους δήμους, κάνοντας χρήση των θεματικών χαρτών του ΟΠΕΚΕΠΕ, να προσδιορίσουν ποιοι είναι επιλέξιμοι βοσκότοποι της περιοχής τους και να τους μοιράσουν στους κτηνοτρόφους προκειμένου να κατανεμηθούν ανάλογα και οι ενισχύσεις

. Ωστόσο, μέχρι στιγμής τρεις δήμοι, της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Δράμας, αρνούνται να κάνουν την επιλογή και στη συνέχεια τη διανομή των βοσκοτόπων με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν την τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό. Κύκλοι του Οργανισμού Πληρωμών αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες που κατέβαλαν το Σαββατοκύριακο θα αποδώσουν καρπούς και εντός της ημέρας αναμένεται να βρεθεί η λύση.



Post Bottom Ad

Σελίδες