Αδυνατούν να δημιουργήσουν την ατομική μερίδα επικουρικής ασφάλισης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Αδυνατούν να δημιουργήσουν την ατομική μερίδα επικουρικής ασφάλισης

Αδυναμία δημιουργίας ατομικών μερίδων ασφάλισης, για ασφαλισμένους πριν από την 1.1.2014, αντιμετωπίζει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ειδικά «για τους ασφαλισμένους πριν την 1/1/2014 εφαρμόζεται αναλογικός τρόπος υπολογισμού της σύνταξης για το διάστημα πριν και μετά την 1/1/2015». 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΤΕΑ, ο οποίος δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 18 Ιουνίου, τονίζεται ξεκάθαρα ότι «το Ε.Τ.Ε.Α. λειτουργεί για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά από 1.1.2001 με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση. Το ίδιο σύστημα εφαρμόζεται και για τους ασφαλισμένους μέχρι 31.12.2000 για το χρόνο ασφάλισης από 1.1.2015 και εφεξής.

 Οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο των κατηγοριών αυτών τηρούνται σε ατομικές μερίδες». Η πρακτική αδυναμία όμως που έχει το Ταμείο να δημιουργήσει ατομικές μερίδες ασφάλισης για το διάστημα πριν από το 2014, οδήγησε το υπουργείο Εργασίας σε αυτή την τροποποίηση. Ας σημειωθεί ότι με βάση το σύστημα των ατομικών μερίδων, θα πρέπει η διοίκηση του Ταμείου να δημιουργήσει ξεχωριστά μητρώα ασφαλισμένων και συνταξιούχων, όπως περιγράφονται αναλυτικά στον κανονισμό λειτουργίας του ΕΤΕΑ.

 Στα μητρώα αυτά, θα πρέπει να αναγράφονται, υποχρεωτικά, τα ακόλουθα στοιχεία: 
α) Μητρώο Ασφαλισμένων: Στο βιβλίο αυτό αναγράφονται ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμο και το όνομα πατρός του ασφαλισμένου, η ημερομηνία γέννησης, η οικογενειακή κατάσταση, η ημερομηνία εγγραφής του ασφαλισμένου κι όποιο άλλο στοιχείο κρίνεται απαραίτητο ή ορίζεται με νόμο, απόφαση ή άλλη πράξη. Στη στήλη των παρατηρήσεων αναγράφεται οποιαδήποτε μεταβολή στα αρχικά στοιχεία του ασφαλισμένου. 
β) Μητρώο Συνταξιούχων: Στο βιβλίο αυτό αναγράφονται ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμο και το όνομα πατρός, η ημερομηνία γέννησης, η οικογενειακή κατάσταση του συνταξιούχου, ο χρόνος έναρξης της σύνταξης, το ποσό και το είδος αυτής καθώς και όλες οι μεταβολές που επέρχονται μετά την έναρξη της συνταξιοδότησης κι όποιο άλλο στοιχείο κρίνεται απαραίτητο ή ορίζεται με νόμο, απόφαση ή άλλη πράξη.

Post Bottom Ad

Σελίδες