Συστάθηκε Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου στον ΕΛΓΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Συστάθηκε Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου στον ΕΛΓΑ

Τη σύσταση στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου με τίτλο «Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου», η οποία είναι ανεξάρτητη ελεγκτική − συμβουλευτική υπηρεσία, υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και λειτουργεί ως οργανική μονάδα επιπέδου Διεύθυνσης προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ

Απο την σύσταση της Μονάδας προκαλείται σε βάρος του προϋπολογισμού του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) για την καταβολή των επιδομάτων θέσης των Προϊσταμένων της Μονάδας, η οποία για το τρέχον έτος περιορίζεται στο ποσό των 1.800,00 ευρώ.

 Η εν λόγω δαπάνη, τόσο για το τρέχον οικονομικό έτος, όσο και για τα επόμενα οικονομικά έτη θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου διαρθρώνεται σε Τμήματα ως εξής:
 α) Τμήμα Διοικητικού και Οικονομικού Ελέγχου. 
β) Τμήμα Ελέγχου Διαδικασιών Ασφάλισης, Ενισχύσεων και Εφαρμογών.

 Οι αρμοδιότητες της Μονάδας ανάγονται σε όλα τα θέματα εσωτερικού ελέγχου και κατανέμονται ενδεικτικά μεταξύ των Τμημάτων της ως ακολούθως: Τμήμα Διοικητικού και Οικονομικού Ελέγχου Η σύνταξη σχεδίου στρατηγικής και σχεδιασμού ελέγχων που υποβάλλεται προς έγκριση στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και επικαιροποιείται με τη σύνταξη ετήσιου προγράμματος ελέγχων.

 Ο έλεγχος επάρκειας του συστήματος εσωτερικού ελέγχου διοικητικο−οικονομικών λειτουργιών του Οργανισμού και η εισήγηση των σχετικών βελτιωτικών προτάσεων. 
Ο έλεγχος εφαρμογής των κανόνων δικαίου, ο έλεγχος της νομιμότητας και κανονικότητας των δαπανών, όπως και του εσωτερικού κανονιστικού πλαισίου διοικητικο−οικονομικών λειτουργιών του Οργανισμού. 

Η αξιολόγηση της οικονομίας, της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των διοικητικο−οικονομικών λειτουργιών του Οργανισμού βάσει της αρχής της δημοσιονομικής διαχείρισης. Η αξιολόγηση του προγραμματισμού, του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των διοικητικο−οικονομικών λειτουργιών του Οργανισμού.
Ο έλεγχος της ορθής διενέργειας των δαπανών, της ορθής είσπραξης και εμφάνισης των εσόδων, της διαχείρισης κινδύνων, όπως και της διαχείρισης της περιουσίας του φορέα με την εξακρίβωση του ενεργητικού και παθητικού και του μισθολογικού κόστους, για τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, κατάχρησης, σπατάλης, απάτης ή διαφθοράς και την αποτροπή τους στο μέλλον.
 Ο έλεγχος πληροφοριακών συστημάτων των διοικητικο−οικονομικών λειτουργιών προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον επιτυγχάνουν τους σκοπούς τους και εάν έχουν ενσωματωθεί σε αυτά επαρκείς ασφαλιστικές δικλίδες /μηχανισμοί ελέγχου. 

Της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου προΐσταται υπάλληλος της κατηγορίας ΠΕ. Του Τμήματος Διοικητικού και Οικονομικού Ελέγχου προΐσταται υπάλληλος της κατηγορίας ΠΕ, του κλάδου ΠΕ4 Διοικητικών−Οικονομικών. Του Τμήματος Ελέγχου Διαδικασιών Ασφάλισης, Ενισχύσεων και Εφαρμογών προΐσταται υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ, των κλάδων ΠΕΙ Γεωπόνων ή ΠΕ2 Κτηνιάτρων. Οι Προϊστάμενοι της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου επιλέγονται και τοποθετούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Κατάστασης Προσωπικού του ΕΛΓΑ

Post Bottom Ad

Σελίδες