Τι αλλάζει στην μηνιαία παρακράτηση φόρου απο το 2015 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τι αλλάζει στην μηνιαία παρακράτηση φόρου απο το 2015

Tην εφαρμογή της τελικής παρακράτησης φόρου εισοδήματος για όλες τις αμοιβές και τους μισθούς από την 1η Ιανουαρίου 2015 επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια.

Αυτό σημαίνει ότι από το 2015 θα γίνεται απευθείας παρακράτηση κάθε μήνα στο σύνολο της ετήσιας φορολογικής επιβάρυνσης για μισθούς και διάφορες άλλες αμοιβές (ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του συστήματος στις συντάξεις). Το νέο μοντέλο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την είσπραξη των φόρων των φυσικών προσώπων (μπλοκάκια, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες) μέσα στο έτος, όπως γίνεται με τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.
 Δηλαδή, μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης να μην προκύπτει επιπλέον φόρος για καταβολή.

Με τη νέα διαδικασία το υπουργείο Οικονομικών αφενός εισπράττει όλο το ποσό των άμεσων φόρων εντός του έτους, αφετέρου δεν δημιουργούνται νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Επίσης, στο στόχαστρο θα τεθούν και οι φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές που θεωρούνται αναποτελεσματικές και άδικες.

Post Bottom Ad

Σελίδες