Πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

«Δωρεά μυελού των οστών: μία απλή και σωτήρια χειρονομία αγάπης».

Στην εκδήλωση  μίλησε η κυρία Αλεξάνδρα Σαρμά, η οποία εκπροσωπώντας το ΚΕΔΜΟΠ,  αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης εθελοντών μυελού των οστών, εξηγώντας τη διαδικασία εγγραφής στην ελληνική  και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών και στις  ενέργειες ενός πιθανού δότη.
Επίσης, στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν οι επιστημονικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη μεταμόσχευση  μυελού των οστών και την αντιμετώπιση της λευχαιμίας και παρουσιάστηκαν υπό μορφή video περιπτώσεις ασθενών που θεραπεύτηκαν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βεροίας κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο Διευθυντής της Σχολής μετεκπαίδευσης της ΕΛΑΣ κ. Διονύσιος Κούγκας, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας κ. Ηλίας Μπόλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αγγελίνας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Άγιος Παρθένιος»  κ. Μαρίνα Ψωμιάδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας « Η Αγάπη»  κ. Ευτυχία Καδόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Μελίκης κ. Λάζαρος Γιαζιτζόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Χαρίεσσας κ. Ελευθέριος Παμπουχίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου οικογενειών και φίλων για την ψυχική υγεία Ν. Ημαθίας κ. Γιώργος Σαλιάγκας, o εκπρόσωπος  του Συλλόγου νεφροπαθών κ. Θεοτόκης Καρβουνίδης, η κυρία Μαρία Παπαϊωάννου, Διευθύντρια προσωπικού του Γ.Ν. Βεροίας μέλη και εθελοντές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί , μέλη της Τοπικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Βεροίας και πλήθος κόσμου.
Ιδιαίτερα πρέπει να εξαρθεί η παρουσία στην εκδήλωση του Ύπατου Κυβερνήτη Ευρώπης των ΑΧΕΠΑ κυρίου Νίκου Παπαδόπουλου και της συζύγου του, που ήρθαν επί τούτοις αυθημερόν από την Αθήνα.

Με το πέρας της παρουσίασης το κοινό απηύθυνε  στην ομιλήτρια  πλήθος ερωτήσεων, ενώ ιδιαίτερα  ελπιδοφόρο υπήρξε το γεγονός της εγγραφής στη δεξαμενή 19 νέων εθελοντών  από την πόλη και την περιοχή μας.

Post Bottom Ad

Σελίδες