Παράταση ζητούν οι πρατηριούχοι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Παράταση ζητούν οι πρατηριούχοι

Παράταση της προθεσμίας εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών στα πρατήρια της περιφέρειας καθώς και στους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων, με επιστολή προς τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, προειδοποιώντας, σε διαφορετική περίπτωση, για προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης.
Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ξεκινά από μεθαύριο Τετάρτη σε τιμές που -μετά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ψηφίστηκε πρόσφατα αλλά και την υποχώρηση των διεθνών τιμών- εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται στο 1,04-1,05 ευρώ το λίτρο. Η τιμή είναι σημαντικά χαμηλότερη από πέρυσι καθώς τον Οκτώβριο του 2013 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε στο 1,28 ευρώ το λίτρο. Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το ενδιαφέρον των καταναλωτών, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι περιορισμένο και διερευνητικής φύσεως.
Στην επιστολή της προς τα συναρμόδια υπουργεία, η ΠΟΠΕΚ επικαλείται καθυστερήσεις στην εγκατάσταση των συστημάτων από την πλευρά των τεχνικών εταιριών που αναλαμβάνουν τις σχετικές εργασίες, λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης ανταλλακτικών.
Το πρόβλημα αφορά κυρίως τα πρατήρια της περιφέρειας, καθώς σε Αθήνα -Θεσσαλονίκη και στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων η προθεσμία εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών -εκροών έληξε αντίστοιχα τον Αύγουστο του 2013 και το Φεβρουάριο του 2014. Όμως για τα πρατήρια της υπόλοιπης χώρας, η προθεσμία έληξε στις 27 Αυγούστου 2014 και για τους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης λήγει αύριο (Τρίτη). Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, από τα 3332 πρατήρια της περιφέρειας έχουν εγκαταστήσει το σύστημα τα 1845 (ποσοστό 55 % ) και από τους 350 υπόχρεους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης, περίπου 100.
Όσοι δεν έχουν το σύστημα εισροών - εκροών δεν θα μπορούν να παραγγείλουν πετρέλαιο θέρμανσης και συνεπώς τίθενται εκτός αγοράς.

Post Bottom Ad

Σελίδες