Λ.Τσαβδαρίδης...“Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι η αρχή - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Λ.Τσαβδαρίδης...“Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι η αρχή

Έπεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια” υπογράμμισε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης ως εισηγητής του Νομοσχεδίου στο οποίο εντάχθηκε η σημαντική ρύθμιση – ανάσα για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.
 
Λύση – ανάσα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, αποτέλεσε η ψήφιση με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία, της σχετικής ρύθμισης που εισήγαγε η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου για την ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων και άλλες διατάξεις, εισηγητής του οποίου ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης την προηγούμενη Παρασκευή 24 Οκτωβρίου.

Στη δευτερολογία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τσαβδαρίδης είχε την ευκαιρία όχι μόνο να επισημάνει τη σημαντική ελάφρυνση που θα προκύψει σταδιακά στα οικονομικά βάρη των πολιτών, ελάφρυνση που πρόκειται να συνεχιστεί με τη ρύθμιση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα των «κόκκινων» δανείων, αλλά επιπλέον, να στηλιτεύσει την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του συγκεκριμένου εξαιρετικά σημαντικού ζητήματος, κατηγορώντας τον για προσπάθεια παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών η οποία για ακόμα μία φορά πέφτει στο κενό.

Αναλυτικά, η δευτερολογία του κ. Τσαβδαρίδη, ως εισηγητή του νομοσχεδίου στο οποίο και εντάχθηκε η ρύθμιση-ανάσα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι η εξής:

“Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο κομβικής σημασίας νομοσχέδιο που συζητάμε -όχι πάντα χωρίς αντιδικίες και διαξιφισμούς με την Αντιπολίτευση που παρά την απόλυτη αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και θωράκισής της συνεχίζει να «διυλίζει τον κώνωπα και να καταπίνει την κάμηλο»- εισήχθησαν προς συζήτηση μία σειρά ιδιαίτερα σημαντικών τροπολογιών, σε μερικές από τις οποίες θα ήθελα εν τάχει να αναφερθώ.
Η πρώτη από αυτές αφορά τη συνέχιση και μετά τις 28 Οκτωβρίου 2014, οπότε ξεκινά να ισχύει το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Γεωργίας, της λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, η οποία μετονομάζεται σε «Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων».

Η συνέχιση της λειτουργίας της εν λόγω Γραμματείας κρίνεται αναγκαία για την αποτελεσματικότερη προώθηση και υλοποίηση των θεμάτων αγροτικής πολιτικής της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αγροτικός μας κόσμος χρειάζεται κάθε βοήθεια και συντονισμό από την πλευρά του κράτους, προκειμένου, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο -συν το γεγονός ότι βρισκόμαστε προς το τέλος της εφαρμογής των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης για το έτος 2014 και είναι απαραίτητη η πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων- να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος απωλειών των κοινοτικών κονδυλίων εξαιτίας της μετάβασης από τον παλιό οργανισμό στον καινούργιο.
Υπ’ αυτό το πρίσμα και μόνο, πρόκειται για μία τροπολογία η οποία πρέπει να τύχει της ιδιαίτερης προσοχής όλων μας και η ψήφισή της κρίνεται απαραίτητη.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι δύο τροπολογίες του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν σε θέματα φορολόγησης αγροτών και επιτηδευματιών, ζητήματα για το πόθεν έσχες κατά την αγορά ακινήτου, αλλά και στη φορολόγηση της μεταβίβασης ακινήτων που ανήκουν στις μετατρεπόμενες επιχειρήσεις, καθώς και ζητήματα σχετικά με τις δεσμεύσεις καταθέσεων από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.
Ιδιαίτερα σημαντική τροπολογία είναι και αυτή που κατατέθηκε από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, η οποία καθορίζει το νέο τρόπο ρύθμισης βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ρύθμιση προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης ξεκινά από 50 ευρώ. Η εισφορά αλληλεγγύης θα είναι μειωμένη για τα επόμενα δύο χρόνια κατά 30%. Οφειλές ως 15.000 ευρώ μπορούν να ρυθμιστούν σε έως εκατό δόσεις και οφειλές μεγαλύτερες των 15.000 ευρώ ως 1.000.000 ευρώ σε εβδομήντα δύο δόσεις. Το επιτόκιο από 8% πηγαίνει στο 4,56% και οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μειώνονται από 20% ως 100%.

Τη συγκεκριμένη ρύθμιση την περιμένει εναγωνίως η ελληνική κοινωνία εδώ και πάρα πολύ καιρό και η εισαγωγή της προς ψήφιση σήμερα αποτελεί αναμφίβολα μία έμπρακτη απόδειξη των ουσιαστικών και υπεύθυνων βημάτων στα οποία έχει προχωρήσει η Κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να ελαφρύνει σταδιακά τα οικονομικά βάρη των πολιτών, ελάφρυνση που πρόκειται να συνεχιστεί με τη ρύθμιση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα των «κόκκινων» δανείων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο σημείο αυτό, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σήμερα σε μία τόσο σημαντική τροπολογία, που αποδεικνύει εμπράκτως την οριστική στροφή της ελληνικής οικονομίας προς την ανάκαμψη, λάμπουν δια της απουσίας τους.

Και ξέρετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί απουσιάζουν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί στεναχωριούνται που η ελληνική οικονομία προοδεύει. Γιατί αισθάνονται πλέον στο πετσί τους ότι όσο η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και επιβραβεύει σταδιακά τους Έλληνες για τις θυσίες τους, οι κύριοι και οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πλέον ρόλο, δεν έχουν πλέον κοινό να τρομοκρατήσουν, δεν βρίσκουν πλέον «ευήκοα ώτα» να παραπλανήσουν.
Εξάλλου, δεν είναι τυχαία η σημερινή τοποθέτηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η οποία περιορίστηκε να αναφερθεί σε δήθεν φωτογραφικές τροπολογίες, αλλά για την «ταμπακιέρα» δεν έκανε κουβέντα.
Επιβραβεύστε, κυρία Κωνσταντοπούλου, και κάποια φορά την Κυβέρνηση. Δεν κάνει μόνο λάθη, κάνει και σωστά πράγματα. Και δεν το περιμένατε ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα κατάφερνε να φέρει μία διάταξη ουσιαστική, η οποία ελαφρύνει ουσιαστικά τους Έλληνες πολίτες.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με τις σημερινές τροπολογίες αποδεικνύεται περίτρανα, ακόμη και στον πιο δύσπιστο συμπολίτη, ότι η Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο στόχο και πλάνο, το οποίο με μεθοδικότητα τηρεί μέχρι κεραίας, προκειμένου η οικονομία της χώρας να βρει ξανά τον σταθερό βηματισμό της, να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η ανεργία και να δοθούν μεγάλες ανάσες στον Έλληνα φορολογούμενο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Post Bottom Ad

Σελίδες