ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΑ! Η ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

12 Οκτ 2014

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΑ! Η ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


Η ΕΛΜΕ Ημαθίας με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο σχολικό συγκρότημα Πλατέος επανέρχεται στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στους γονείς και μαθητές που πλήττονται από τις κυβερνητικές επιλογές στο συγκεκριμένο θέμα.

Την ώρα που και λόγω συγκυρίας επιβάλλεται η συμμετοχή των μαθητών σε δραστηριότητες πέραν του σχολικού προγράμματος (κοινωνικά φροντιστήρια, συμμετοχή σε προγράμματα όπως πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και αγωγής υγείας) και ως εκ τούτου θα έπρεπε αυτή την στιγμή να αναζητούμε τρόπους για την μεταφορά των μαθητών και σε ώρες εκτός διδακτικού ωραρίου η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο.

Με μια ΚΥΑ απόρροια των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης επιστρέφουν την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω. Τότε που οι μαθητές για να μεταβούν στο σχολείο του κοντινότερου χωριού έπρεπε να διανύσουν χιλιόμετρα χιονισμένων δρόμων ή να διαβούν "φουσκωμένα" ποτάμια. Τώρα βέβαια έχουμε μεγαλύτερους, ασφαλτοστρωμένους δρόμους όμως και οι κίνδυνοι είναι ανάλογοι.

Απαιτούμε:

· Άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης ΚΥΑ.

· Δωρεάν μεταφορά των μαθητών

· Έγκαιρη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο.

· Συνεχή έλεγχο για τις συνθήκες ασφαλής μετάβασης των μαθητών από τα ΜΜΜ.

Επιτέλους η συγκυβέρνηση πρέπει να καταλάβει πως η θέση των μαθητών είναι στις σχολικές αίθουσες και όχι στους δρόμους.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες