Δόσεις για όσο… μπορείς να πληρώνεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Δόσεις για όσο… μπορείς να πληρώνεις

Ανάσα για τους συνεπείς φορολογούμενους, αλλά και παγίδες ή και απαγορευτικά εμπόδια για όσους έχουν πάρει «την κάτω βόλτα» κρύβει η νέα ρύθμιση χρεών με 100 δόσεις που καταθέτει το μεσημέρι σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αφού εξασφάλισε πρώτα την "ανοχή" της Τρόικας. Με το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται και παράταση της έκτακτης εισφοράς με μείωση 30% για ένα ακόμη χρόνο.

Η ρύθμιση χρεών θα καλύπτει οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014. Θα μείνει ανοικτή μέχρι τον Μάρτιο του 2015. Πρακτικά θα ξεκινήσει να ισχύει από τον Δεκέμβριο ή τα τέλη Νοεμβρίου το νωρίτερο, μόλις ετοιμαστούν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές στο Taxisnet για να υποδεχτούν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Ωστόσο οι όροι που βάζει η ρύθμιση αφήνει «εκτός νυμφώνος» τους περίπου 1 εκατομμύριο άνεργους αλλά και όσους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και θα είχαν απόλυτη ανάγκη να διευκολυνθούν. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr βασική προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση είναι να μη χρωστάει κανένα νέο φόρο μέχρι την υποβολή της αίτησης (δηλαδή καμία νέα οφειλή από τον Οκτώβριο και μετά) αλλά και να πληρώνει όλους τους τρέχοντες φόρους και εισφορές για όσο διάστημα θα διαρκεί η ρύθμιση. Αν δηλαδή πχ κάποιος πάρει τις 100 δόσεις, θα πρέπει όχι μόνο να τηρεί τη ρύθμιση αλλά και να μην δημιουργεί «φρέσκα» χρέη σε εφορία και Ταμεία, από τούδε και στο εξής για τα επόμενα 8 και πλέον χρόνια!

Πάντως με τη ρύθμιση σταματούν όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όσο καιρό θα την τηρεί ο οφειλέτης.


Με τα δεδομένα αυτά:

1. Oι 100 δόσεις, θα ισχύσουν για οφειλές ως 15.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους ο πήχης φτάνει ως τις 72 δόσεις.

2. Προβλέπεται μείωση προστίμων και προσαυξήσεων ως εξής:

- Κατά 100% για εφάπαξ καταβολή

- Κατά 90% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 12 δόσεις

- Κατά 80% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 24 δόσεις

- Κατά 70% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 36 δόσεις

- Κατά 60% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 48 δόσεις

- Κατά 50% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 60 δόσεις

- Κατά 30% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 72 δόσεις

- Κατά 20% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 100 δόσεις.


3. Για όσους επιλέξουν να παραμείνουν στην παλαιά ρύθμιση, προβλέπεται νέα εκκαθάριση και υπολογισμός της αρχικής οφειλής τους με τις νέες μειωμένες προσαυξήσεις, συν επιπλέον μπόνους -20%.

4. Το ετήσιο επιτόκιο ορίζεται σε 4,56% και το κατώτερο ποσό δόσης ορίζεται στα 50 ευρώ το μήνα.

5. Από τη ρύθμιση αποκλείονται αυτομάτως οι μεγαλοφειλέτες με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό όμως δεν συνυπολογίζονται προσαυξήσεις και τόκοι αλλά μόνο το αρχικό ποσόν οφειλής.

Post Bottom Ad

Σελίδες