Από την Βέροια ο πιλότος που είπε ¨΄Σηκώστε το κεφάλι ψηλά Έλληνες¨΄ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Από την Βέροια ο πιλότος που είπε ¨΄Σηκώστε το κεφάλι ψηλά Έλληνες¨΄

«Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες...χρόνια πολλά και σας καλεί για μια ακόμη φορά: Σηκώστε το κεφάλι ψηλά». Με τα συγκινητικά αυτά λόγια, από το πιλοτήριό του, ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης, πραγματοποίησε με το μαχητικό αεροσκάφος F-16 ελιγμούς και χαμηλές πτήσεις πάνω από την Θεσσαλονίκη, γράφοντας τον εντυπωσιακό επίλογο της στρατιωτικής παρέλασης.
Η εντυπωσιακή επίδειξη ακροβατικών από μαχητικό αεροσκάφος F 16 της Πολεμικής Αεροπορίας, με πιλότο τον σμηναγό Σωτήριο Στράλη, από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα,«έκλεψε την παράσταση» στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο, που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Επί 15 λεπτά ο πιλότος καθήλωσε τους επίσημους, τους θεατές της παρέλασης και τους άλλους Θεσσαλονικείς με τους απότομους ελιγμούς, τις εντυπωσιακές φιγούρες, τις χαμηλές πτήσεις και τις ασκήσεις ακριβείας που εκτέλεσε πάνω από τον χώρο της παρέλασης.
Την ώρα της πτήσης ο ίδιος χαιρέτισε όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση με τα εξής λόγια:
«Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι.
Στην παρέλαση πήραν μέρος πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα. Στο στρατιωτικό μέρος συμμετείχαν άρματα μάχης και διαφόρων τύπων οχήματα, ενώ την ώρα που περνούσαν πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά ελικόπτερα σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς.

Post Bottom Ad

Σελίδες