Απάντηση ΕΛΤΑ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

10 Οκτ 2014

Απάντηση ΕΛΤΑ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο


Απαντήσεις στις ενστάσεις των φαρμακοποιών για τη νέα υπηρεσία τους "Φάρμακα στο Σπίτι", δίνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τονίζοντας...
πως δεν αποτελούν "άσχετη εταιρεία delivery", αλλά "συνιστούν εδώ και 186 χρόνια εταιρεία ύψιστης κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς".

Ειδικοτερα, σε ανακοίνωση τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σημειώνουν, πως " δεν σκοπεύουν να υποκαταστήσουν τον θεσμικό ρόλο του φαρμακείου, ούτε ασφαλώς να διαδραματίσουν ρόλους έξω από το φάσμα των αποδεδειγμένα υψηλών υπηρεσιών που παρέχουν" και δηλώνουν πως τα αντικείμενα που αφορούν τη νέα αυτή υπηρεσία, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών, διαχειρίζονται ως «αντικείμενα υψηλής διαχείρισης και υψίστης ασφαλείας».

Οι βασικοί άξονες της νέας υπηρεσίας είναι:

-Ο αιτών την υπηρεσία, καλεί στο τηλέφωνο 11313 και ζητά την παραλαβή από την διεύθυνσή του της συνταγής που επιθυμεί, δηλώνοντας ταυτοχρόνως το φαρμακείο επιλογής του, που θα εκτελέσει την συνταγή.

-Ο αρμόδιος υπάλληλος των ΕΛΤΑ παραλαμβάνει την εντολή-εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον πελάτη και την συνταγή του θεράποντος γιατρού σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο και κατόπιν μεταφέρει τον σφραγισμένο φάκελο στο φαρμακείο που έχει επιλέξει ο πελάτης για να εκτελεστεί η συνταγή.

-Ο φαρμακοποιός αποσφραγίζει τον φάκελο και εκτελεί την συνταγή βάζοντας τα φάρμακα σε ειδικό «φάκελο ασφαλείας». Ο αρμόδιος υπάλληλος των ΕΛΤΑ παραλαμβάνει τον φάκελο και μεταβαίνει στη διεύθυνση, όπου τον επιδίδει σφραγισμένο στον εντολέα.

Τελος, τα ΕΛΤΑ, υπενθυμίζουν σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι αποτελούν την πιστοποιημένη υπηρεσία προστασίας του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων.

Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες