Επέστρεψε από τη Βουδαπέστη η αντιπροσωπεία του 5ου Γυμνασίου Βέροιας στα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Επέστρεψε από τη Βουδαπέστη η αντιπροσωπεία του 5ου Γυμνασίου Βέροιας στα

Επέστρεψε από τη Βουδαπέστη η αντιπροσωπεία του 5ου Γυμνασίου Βέροιας στα πλαίσια του Προγράμματος Comenius, που είναι ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και αϕορά την κινητικότητα μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και εκπαιδευτικών συστημάτων και τη δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών δράσεων για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Το 5ο Γυμνάσιο Βέροιας αποτελεί το συντονιστικό σχολείο μεταξύ των 6 συμμετεχόντων στο πρόγραμμα σχολείων από 6 διαϕορετικές χώρες.  Τα συμμετέχοντα σχολεία είναι από το Αννόβερο της Γερμανίας, από το Λίλεστρομ της Νορβηγίας, από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, από το Λουντ της Σουηδίας, από το Τσεσμέ της Τουρκίας και ϕυσικά από τη Βέροια. Ο τίτλος του προγράμματος είναι: « ID: EUROPE» και αυτή ήταν η τέταρτη συνάντηση σχολείων. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 στη Βέροια και απέσπασε θετικά σχόλια από τα συμμετέχοντα σχολεία, για την άρτια διοργάνωση και την θερμή ελληνική ϕιλοξενία.

Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από το Διευθυντή του σχολείου Παπαδόπουλο Κων/νο, την συντονίστρια του Προγράμματος καθηγήτρια Σιάπα Χριστίνα, την καθηγήτρια και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος Χοχλιούρου Θεοδώρα, καθώς και τους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου, Αναγνωστάκη Δάϕνη, Κυριαζάκη Χριστίνα, Λίκα Άγγελο και Τύπου Σοϕία. Η συνάντηση διήρκησε από την Κυριακή 12 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014.

Η αντιπροσωπεία του σχολείου ξεκίνησε από τη Βέροια την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και αρχικά μετέβη στην Βιέννη της Αυστρίας όπου είχε την ευκαιρία να επισκεϕθεί διάϕορα αξιοθέατα της Αυστριακής Πρωτεύουσας, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο είναι ίσως το καλύτερο της Ευρώπης και να γνωρίσει το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία την ίδια μέρα έγινε δεκτή από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αυστρίας και Ουγγαρίας κ. Αρσένιο, ο οποίος προσέϕερε δώρα στην αποστολή. Από την πλευρά του σχολείου προσϕέρθηκα πολύτιμα Λευκώματα της Βέροιας που αναϕέρονταν στην ιστορία της πόλης και της περιοχής, στην τοπική αρχιτεκτονική, όλα εκδόσεις του Δήμου Βέροιας καθώς και ένα CD με έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία του τμήματος Πολιτισμού της ΚΕΠΑ του Δήμου της Βέροιας. Τα ίδια δώρα δόθηκαν και στο σχολείο υποδοχής της Βουδαπέστης, τα οποία προσέϕεραν στη Βεροιώτικη αποστολή ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σοϕιανίδης Γεώργιος και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας κ. Γαϊτάνου Χριστίνα, τους οποίους ευχαρίστησε ο Δ/ντης του σχολείου κ. Παπαδόπουλος Κων/νος.

Στη Βουδαπέστη και στο σχολείο ϕιλοξενίας Kosztolányi Dezső Gimnázium από την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου ,πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος. Παράλληλα οι αποστολές όλων των σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό των Ούγγρων, με επισκέψεις σε διάϕορα αξιοθέατα της Βουδαπέστης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες