Ενδοικογενειακή Βία, Νόμος 3500/2006 και Κοινωνικές Παρεμβάσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ενδοικογενειακή Βία, Νόμος 3500/2006 και Κοινωνικές Παρεμβάσεις

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 18:00 στο κεντρικό ΚΑΠΗ της Βέροιας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας διοργάνωσε ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση με τίτλο: «Για μία κοινωνία χωρίς βία σε όλες τις ηλικίες». Η εκδήλωση απευθυνόταν στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου κα. Χαρούλα Κ. Νατσιοπούλου, η ψυχολόγος κα Έϕη Π. Τσαπαροπούλου και η νομική σύμβουλος κα Σταυρούλα Ι. Σιδηροπούλου. Η κοινωνική λειτουργός αϕού εξήγησε το πλαίσιο υποδοχής περιστατικών ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και εν συνεχεία η ψυχολόγος ανάμεσα σε άλλα μίλησε για το προϕίλ του θύτη και το θύματος μιας κακοποιητικής σχέσης. Η νομική σύμβουλος ανέπτυξε τον Νόμο της ενδοοικογενειακής βίας και πώς αυτός σχετίζεται με τα άτομα της τρίτης ηλικίας, αναϕέροντας παράλληλα τα νομικά ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες που προσέρχονται στο Κέντρο και τρόπους αντιμετώπισης.  

 

Σκοπός της εκδήλωσης υπήρξε η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της παραπάνω ηλικιακής ομάδας για θέματα κακοποίησης καθώς και σε ποιες υπηρεσίες μπορούν να αναϕέρονται τέτοιου είδους περιστατικά.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες