Oι αγρότες της Ημαθίας συναντήθηκαν με τον Κουκολόπουλο και Κουβέλη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Oι αγρότες της Ημαθίας συναντήθηκαν με τον Κουκολόπουλο και Κουβέλη

Συνάντηση με τον αν.ΥΠΑΑΤ   Παρι Κουκουλόπουλο και αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής  τον Γραμματέα της  κ.π.ε. Δημήτρη Βίτσα, και της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον πρόεδρό της  Φώτη Κουβέλη, ειχε χθές αντιπροσωπεία των τριών αγροτικών συλλόγων του  Νομού Ημαθίας  αποτελούμενη από τον Τάσο Χαλκίδη, Θοδωρο Παπακωνσταντίνου, Γιαννη Βράνα και Τάσο Λιολιόπουλο  και της τοπικής αυτοδιοίκησης του  εκπροσωπούμενης  από τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη.
 
 Στις συναντήσεις τέθηκαν τα θέματα τα οποία απασχολούν τους αγρότες της περιοχής  λόγω της «κρίσης  του ροδάκινου»  καθώς και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία την οικονομία της περιοχής και στην εθνική οικονομία γενικότερα.
Ειδικότερα  τέθηκαν τα θέματα :
Της επιμονής σε θέματα αγορών και ιδιαίτερα της εμμονής  της προσπάθειας  για την ανάκτηση αλλά και την διεύρυνση τους  με σκοπό την απορρόφηση της παραγωγής αλλά και την  συνέχισης μιας καλλιέργειας ιδιαίτερα δυναμικής και  σημαντικής τόσο για τους αγρότες όσο και για την Εθνική οικονομία.
Της άμεσης απαίτησης από την Ευρωπαική Ενωση ουσιαστικής  αύξησης του ποσού των αποζημιώσεων ανάλογα με τις εξαγωγές και τις  απώλειες που είχε η κάθε χώρα από την επιβολή του ρώσικου «εμπάργκο» αλλά και του ποσού που αναλογεί στην διαδικασία προώθησης και διαφήμισης του προϊόντος.
Την ενεργοποίηση του ταμείου κρίσεων της Ε.Ε. αλλά και της νέας ΚΑΠ στο ζήτημα της κάλυψης των απωλειών από τις συνθήκες της αγοράς οι οποίες από την αρχή εξελίχθηκαν δραματικά για τους Ελληνες παραγωγούς .
Της ορθολογικής και αδιάβλητης  αποζημίωσης των παραγωγών καθώς και της εξίσωσης των οργανωμένων  σε Ο.Π. και των μεμονωμένων παραγωγών απέναντι στο ζήτημα  .
Τις παραπέρα διευκολύνσεις και την κήρυξη των δύο νομών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , διευκολύνοντας την δυνατότητα παγώματος των οφειλών σε τράπεζες , δημόσιο, και ασφαλιστικούς οργανισμούς .
Την μέριμνα και για τα προϊόντα που ακολουθούν.
Της αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κλάδου της Γεωργίας γενικότερα αλλά και της ροδακινοκαλλιέργειας ειδικότερα, ώστε με νέα δυναμική , εθνικό σχεδιασμό και διεπαγγελματική συνεργασία να μπορέσουμε τωρα και στο μέλλον, να διατηρήσουμε ζωντανό το προίόν και τους παραγωγούς .

Post Bottom Ad

Σελίδες