Απάντηση Τροχοπουλου σε δημοσιεύματα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Απάντηση Τροχοπουλου σε δημοσιεύματα

   ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ
στη δημοσιευμένη ανακοίνωση του Δ.Σ του συνεταιρισμού ϕαρμακοποιών Ημαθίας-Πέλλας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας – κατά την άποψή μου – σε όλα αυτά που αναϕέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ του Σ.Υ.Φ.Α Ημαθίας-Πέλλας δηλώνω τα εξής:

  Την περίοδο του Πάσχα του 2013 η διοίκηση αυτή έδρασε εν κρυπτώ και αντιδεοντολογικά  επειδή

  Α. Απέκρυψε το ατυχές γεγονός της παύσης λειτουργίας του ψυγείου επί τετραήμερο από τον υπεύθυνο ϕαρμακοποιό λειτουργίας της ϕαρμακαποθήκης .
  Β. Απέκρυψε το γεγονός από τους συναδέλϕους-συνεταίρους ϕαρμακοποιούς και αυτό επειδή δεν συνεκάλεσε άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση προς ενημέρωση των συναδέλϕων για μια ζημιά τεράστια ύψους 285.000 €.
  Γ. Δεν ανέϕερε το γεγονός ως όϕειλε στον Ε.Ο.Φ. , το μόνο αρμόδιο κρατικό ϕορέα για τη διακίνηση των ϕαρμάκων.
  Δ. Την πρώτη μέρα λειτουργίας διατέθηκαν ποσότητες από τα εν λόγω ύποπτα ϕάρμακα στα ϕαρμακεία όπως βεβαιώνουν ενόρκως δύο υπάλληλοι του συνεταιρισμού μέχρι το μεσημέρι, γεγονός που μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί από τον έλεγχο τιμολογίων πώλησης της μέρας εκείνης, 09/05/2013.
  Ε. Στο έγγραϕο απάντηση του Ε.Ο.Φ στη καταγγελία μου και συγκεκριμένα στην παράγραϕο 5 αναϕέρεται χαρακτηριστικά ότι ‘’όσα προϊόντα κρίθηκαν από τις εταιρίες ακατάλληλα προς πώληση επεστράϕησαν στις εταιρίες , όσα κρίθηκαν κατάλληλα προς πώληση αποδεσμεύθηκαν και μεταϕέρθηκαν στο απόθεμα προς διάθεση στο χώρο του ψυγείου’’
Από την παραπάνω απάντηση προκύπτουν οι εξής παρατηρήσεις:
 1) Την πιστοποίηση για την καταλληλότητα ή όχι  ενός ϕαρμάκου την χορηγεί ο Ε.Ο.Φ και όχι η εταιρία.
 2) Πώς είναι δυνατόν ένα ϕάρμακο ψυγείου που έμεινε για 4 μέρες ουσιαστικά σε ένα θερμοθάλαμο , και το λέω αυτό γιατί ένα ψυγείο που παραμένει εκτός λειτουργίας για 4 μέρες κλειστό η θερμοκρασία του ανεβαίνει πάνω από 24°C ,να ξαναμπαίνει στο ψυγείο προς πώληση, και να το δέχονται αυτό επιστήμονες ϕαρμακοποιοί με μια απλή πιστοποίηση της εταιρίας παραγωγής , η οποία εταιρία έχει οικονομικό συμϕέρον για να λέει αυτά. Αναρωτιέμαι, ποιος πολίτης άραγε θα αγόραζε ένα τέτοιο ϕάρμακο , εάν γνώριζε τον απαράδεκτο τρόπο συντήρησης του.
 Αυτά για μένα είναι τραγικά πράγματα.

Πιστεύω ότι με την έξω από κάθε λογική στάση των μελών του Δ.Σ του συνεταιρισμού ϕαρμακοποιών μια αβλεψία έϕτασε στο σημείο να δημιουργηθεί μια κατάσταση επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία . Τι άλλο άλλωστε θα μπορούσα να κάνω , εκτός από τη καταγγελία του γεγονότος από άμεσο ενδιαϕέρον για τη Δημόσια Υγεία .Τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Υ.Φ.Α  κινούμενα παράνομα δεν συγκάλεσαν έκτακτη γενική συνέλευση , δεν ενημέρωσαν τον υπεύθυνο ϕαρμακοποιό του Σ.Υ.Φ.Α, δεν ενημέρωσαν τον Ε.Ο.Φ και σήμερα μετά από όλα αυτά που απεκρύβησαν  με απειλούν με μήνυση παριστάνοντας τους λευκούς αγγέλους-προστάτες του Σ.Υ.Φ.Α ενώ αυτοί έχουν κονιορτοποιήσει τη ϕήμη και την αξιοπιστία του με την απαράδεκτη συμπεριϕορά τους.

Η καταγγελία μου έχει ως κίνητρο το ενδιαϕέρον μου για τη Δημόσια Υγεία και περιμένω από την Ελληνική Δικαιοσύνη όπου έχω προσϕύγει εδώ και 6 μήνες να κάνει το χρέος της, δηλαδή να τιμωρήσει όποιον κριθεί , εάν κριθεί, ότι είναι ένοχος για όσα καταγγέλλω.
                                                                  Βέροια 01\08\2014
                                                                   Με τιμή
                                                     Γ.Ξ Τροχόπουλος
                                                        Φαρμακοποιός     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες