Διαβάστε έρχονται 170.000 «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Διαβάστε έρχονται 170.000 «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος


Την προκήρυξη του πιλοτικού προγράμματος για την εγκατάσταση 170.000 «έξυπνων» μετρητών σε κατοικίες και... μικρά εμπορικά καταστήματα δημοσίευσε ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή μελλοντικά πολυζωνικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος με διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται η ζήτηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 86,5 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει τον «πιλότο» πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η μελέτη για την πλήρη αντικατάσταση στη συνέχεια των 7 εκατ. μετρητών χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, κόστους άνω των 1 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η προκήρυξη του διαγωνισμού έρχεται με σημαντική καθυστέρηση, καθώς η κοινοτική νομοθεσία υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να έχουν αντικαταστήσει το 80% των συμβατικών μετρητών με «έξυπνους» ψηφιακούς μετρητές μέχρι το 2018.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ, 60 χιλιάδες μετρητές θα εγκατασταθούν στον Νομό Ξάνθης, 80.000 στα νησιά Λέσβο, Λήμνο και Αγ. Ευστράτιο, 20.000 στη Λευκάδα, 7.000 στην Αττική και 3.000 στην Κεντρική Μακεδονία. Ο διαγωνισμός προβλέπει δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 30.000 μετρητές στα νησιά Σαντορίνη, Μήλο και Κύθνο. 

Το έργο που ανατίθεται με το «κλειδί στο χέρι», ο ανάδοχος θα αναλάβει να εξοπλίσει και να λειτουργήσει κέντρο τηλεμέτρησης για 300.000 ανεξάρτητα σημεία μέτρησης, που θα αποτελεί την «καρδιά» του συστήματος. Το κέντρο θα έχει συνεχή επικοινωνία με τους «έξυπνους» μετρητές με τεχνολογίες μετάδοσης δεδομένων LPG και CPRS (ασύρματη τεχνολογία 2 G ή 3 G).

Post Bottom Ad

Σελίδες