Χαλαζόπτωση στην Νάουσα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Χαλαζόπτωση στην Νάουσα


Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος

Ένα χρόνο μετά την σφοδρή χαλαζόπτωση που στοίχισε την παραγωγή σε πολλούς αγρότες του διευρυμένου δήμου Νάουσας, δυστυχώς είχαμε και νέα χαλαζόπτωση, ευτυχώς μικρής χρονικής διάρκειας, σήμερα το απόγευμα.
Συγκεκριμένα, σήμερα του Αγίου Πνεύματος ημέρα Δευτέρα, σημειώθηκε χαλαζόπτωση στον κάμπο της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής, για 10 περίπου λεπτά, γεγονός που ήδη ανησύχησε πολύ τους αγρότες μας.

Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν ευτυχώς μικρό (σε σχήμα ρεβιθιού) και η χαλαζόπτωση ήταν μικρής χρονικής διάρκειας, αλλά για μία ακόμη φορά φάνηκε ξεκάθαρα πως οι παραγωγές των αγροτών μας βρίσκονται και φέτος στο έλεος του θεού.
Δεν ακούσαμε ούτε είδαμε κάποιο  αεροπλάνο του ΕΛΓΑ να πετά πάνω από την περιοχή έτσι ώστε να μετριάσει τουλάχιστον το καλοκαιρινό μπουρίνι. Το κακό είναι πως αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών επιτραπέζιου ροδάκινου. Μια ενδεχόμενη μεγάλη χαλαζόπτωση θα είναι πραγματικά καταστροφική τη στιγμή που υπάρχει ήδη το χρόνιο  πρόβλημα με τις κάρτες διέλευσης των φορτηγών αλλά και της διάθεσης των ροδάκινων λόγω των προσφάτων γεγονότων στην Ουκρανία.
http://www.naousanews.gr


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες