Άτυπη συμφωνία» με την εφορία για όσους δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Άτυπη συμφωνία» με την εφορία για όσους δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση


Σε σύναψη «άτυπης συμφωνίας» με την εφορία καλεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης όσους φορολογούμενους δεν πληρούν τις ουσιαστικές και τις τυπικές προϋποθέσεις προκειμένου να... ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλών.

Εξηγώντας στο ΑΜΠΕ την ανάρτησή του στο twitter, μέσω της οποίας καλούσε συνταξιούχο που δήλωνε αδυναμία να πληρώσει το φόρο του σε 12 δόσεις, να δίνει «άτυπα» όσα μπορεί, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σημειώνει: 

«Στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι δεν έχουν ούτε τα ουσιαστικά δεδομένα για να μπορέσουν να μπουν σε ρύθμιση, δηλαδή δεν μπορούν να αντέξουν το ποσό της δόσης, αλλά ούτε τα τυπικά δεδομένα, δηλαδή για κάποιο λόγο δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση παρ' όλο που μπορούν να πληρώσουν τη δόση, τότε θα πρέπει να κάνουμε μια άτυπη συμφωνία, να δηλώσουν τι περίπου μπορούν να πληρώσουν -φυσικά κάποιο ποσό που να έχει κάποια αξία, με την έννοια να μειώνει την οφειλή τους» τονίζει ο κ. Θεοχάρης και προσθέτει: «Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνουμε υπόψη την πρόθεση του φορολογουμένου να μειώσει το χρέος του. Απλώς ζητάμε να ενημερώνει και την εφορία ώστε να είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει και να δείχνει έτσι ότι έχει την πρόθεση να καταβάλει τις οφειλές του».

Ερωτηθείς πάντως αν ο φορολογούμενος που δείχνει καλή πρόθεση εξυπηρέτησης των φορολογικών του υποχρεώσεων, μπορεί και να μπλοκάρει ενδεχόμενες κατασχέσεις, ο κ. Θεοχάρης απαντά πως ναι μεν αυτή η πρόθεση λαμβάνεται υπ' όψιν, αλλά δεν υπάρχει καμιά νομική εξασφάλιση ότι το Δημόσιο δεν θα προχωρήσει σε κατασχέσεις.

Προσθέτει πάντως πως οι κατασχέσεις αφορούν ιδιαίτερα τις περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν εισοδήματα, έχουν πηγές, αλλά δεν καταβάλουν τις οφειλές τους όχι γιατί πραγματικά βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, αλλά γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες