Στο κόκκινο το ασφαλιστικό σύστημα το 2014 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Στο κόκκινο το ασφαλιστικό σύστημα το 2014


Το 2014 το ασφαλιστικό σύστημα θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, ο προϋπολογισμός θα είναι ελλειμματικός και γι’ αυτό θα πρέπει να... αναζητηθεί λύση μέσα από έναν ευρύτατο δημόσιο διάλογο που θα ξεκινήσει από το μηδέν. 

«Θα πρέπει να σχεδιάσουμε εμείς και να συμφωνήσουμε μέσα από το διάλογο και συναινετική διαδικασία, τη λύση στο πρόβλημα και, όχι να μας επιβληθεί από έξω», υπογράμμισε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κώστας Παπαθανασίουμιλώντας από το 12ο συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο υποδιοικητής βλέπει τη λύση στο πρόβλημα στη διαμόρφωση ενός μεικτού συστήματος, που θα συνδυάζει το δημόσιο με το ιδιωτικό μοντέλο, καθώς «το κρατικοδίαιτο σύστημα που υπάρχει δεν μπορεί να συνεχίσει να ισχύει».

Κατά τον κ. Παπαθανασίου, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο που ακολουθούν οι ανεπτυγμένες οικονομίες του ΟΟΣΑ, προσκαλώντας να συμμετάσχει στο σύστημα κι’ ο ιδιωτικός τομέας, που θα συμβάλλει στην κάλυψη για παράδειγμα των υψηλόμισθων του ιδιωτικού τομέα, των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, απασχολούμενων σε τομείς που έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια φοροδιαφυγής. 

«Θεωρώ βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε έναν και μόνο οργανισμό μισθωτών που θα έχει κύριο κορμό το ΙΚΑ, ενώ θα πρέπει να προχωρήσουμε αποτελεσματικά στην επαγγελματική διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων και της ακίνητης περιουσίας», πρόσθεσε ο ίδιος.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες