Σε διαφορετικά κελιά πέρασαν τη νύχτα ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σε διαφορετικά κελιά πέρασαν τη νύχτα ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Σε διαφορετικά κελιά πέρασαν τη νύχτα ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων: ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, ενώ οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος στα κρατητήρια της Ασφάλειας.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να μην υπάρξει επικοινωνία των τεσσάρων βουλευτών με τον αρχηγό τους και τους υπόλοιπους 16 κατηγορουμένους.

Οι κατηγορίες

Έπειτα από περίπου εννέα ώρες παραμονή στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν λίγο μετά τις 19.00 στο κτίριο 16 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής. 

Λίγο μετά τις 21.00 ακολούθησε η προσαγωγή των άλλων 14 στελεχών της οργάνωσης (μεταξύ αυτών και ο αρχηγός της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης), καθώς και του ειδικού φρουρού και της ανθυπαστυνόμου που φέρονται να εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις της Χρυσής Αυγής.

Οι 21 συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή ανά περίπτωση. 

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο ανακριτή για θέματα διαφθοράς, ο οποίος θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες και θα επισπεύσει τις νομικές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (οι πέντε βουλευτές) και την Τετάρτη (τα υπόλοιπα μέλη της Χ.Α.).

Στις 03.15 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι 21 κατηγορούμενοι εξήλθαν από το ανακριτικό γραφείο και πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες