Εκπνέει η προθεσμία για λίστες πλεοναζόντων στα υπουργεία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Εκπνέει η προθεσμία για λίστες πλεοναζόντων στα υπουργεία

3705F2CB6BFD5FA4A3BFC50675A6D1E1.jpgΤην Τετάρτη εκπνέει η προθεσμία που έχουν λάβει οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων για την αποστολή των καταλόγων με τον αριθμό των
υπαλλήλων κρίνονται ως πλεονάζοντες, τις υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται, καθώς και τον κλάδο και την ειδικότητα όπου ανήκουν.
Ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο που θα υπερβαίνουν τις 15.000 που έχουν συμφωνηθεί θέτει στην έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να κλείσει τις λίστες της κινητικότητας, ώστε να τηρήσει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.
Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της κινητικότητας, την Τετάρτη εκπνέει η προθεσμία που έχουν λάβει οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων για την αποστολή των καταλόγων με τον αριθμό των υπαλλήλων κρίνονται ως πλεονάζοντες, τις υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται, καθώς και τον κλάδο και την ειδικότητα όπου ανήκουν.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» η κυβέρνηση υπολείπεται κατά 8.211 εργαζόμενους προκειμένου να πετύχει τον στόχο υπαγωγής 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, όπως καταδεικνύουν στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μόνο τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 104 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ από τον περσινό Ιούλιο έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία 993.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με εγκύκλιό του, ζητά την επικαιροποίηση των ατομικών μητρώων με στόχο τον εντοπισμό πλαστών πιστοποιητικών ιδίως γλωσσομάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες