Μαζεύτηκαν σήμερα στα δικαστήρια της Βέροιας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μαζεύτηκαν σήμερα στα δικαστήρια της Βέροιας

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Βέροιας τον 65χρονο που θανάτωσε δύο κουτάβια στη Βέροια, επειδή το κλάμα τους τον ενοχλούσε.
Βασική μάρτυρας της
υπόθεσης, ήταν μία γυναίκα που εκείνο το ξημέρωμα κάλεσε την Αστυνομία και οδήγησε στην σύλληψη του δράστη.
Σήμερα κατά την Διαδικασία αυτή η μάρτυρας, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Ήταν 03:30 προς 04:00 τα ξημερώματα. Ξύπνησα γιατί άκουσα κλάματα από σκυλάκια. Την ίδια στιγμή άκουσα κάτι που έμοιαζε με ένα περίεργο χτύπημα. Πήγα στο παράθυρο, κοίταξα προς το μέρος που πριν μερικές ημέρες είχε γεννήσει μία σκύλα που ζει στην γειτονιά μας. Είδα τον κύριο Π. να χτυπάει ένα κουτάβι που είχε μπει κάτω από μία παλέτα. Αφού το χτύπησε πολλές φορές το πέταξε δίπλα. Κρατούσε έναν φακό. Βρήκε ακόμη δύο και τα χτύπησε και αυτά. Με τον φακός το χέρι έψαχνε όλη την αυλή από άκρη σε άκρη. Βρήκε δύο ακόμη σκυλιά, τα κράτησε στα χέρια του και τα χτύπησε μεταξύ τους με βαρβαρότητα πολλές φορές. Στη συνέχεια τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο. Κάλεσα την Αστυνομία και τους ανέφερα το περιστατικό. Μου απάντησαν ότι θα έρχονταν αμέσως. Πράγματι  την στιγμή που τον είδα να επιστρέφει, τον πλησίασαν οι άνδρες της αστυνομίας και τον συνέλαβαν».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Δημήτρης Μπατζιάκας δήλωσε τα εξής:
«Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 υποχρεωμένοι να μεριμνούν για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων είναι οι εκάστοτε Δήμοι. Δυστυχώς η έλλειψη αρμόδιου φορέα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην διαβίωση των πολιτών και των ζώων. Σε μία κοινωνία που υποκρίνεται στην καθημερινότητα της την “φιλεύσπλαχνη”, νομίζω  ότι περισσεύει και η ανθρώπινη αγάπη, αλλά και η ανθρώπινη αγανάκτηση. Δεν νομιμοποιούμε την οποιαδήποτε βία, αλλά υπερασπιζόμαστε τα ελαφρυντικά της κάθε περίπτωσης».
Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας συγκεντρώθηκε πλήθος μελών φιλοζωικών οργανώσεων του νομού μας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πράξη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιεύστε τα ονόματα των δικαστών. Θέλω να τους συγχαρώ για την εξοντωτική ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ποινή τους. Ελπίζω στο Εφετείο να καταπέσει αυτή η γελοία απόφαση.

Ανώνυμος είπε...

αν αγαπάνε οπός λενε τα ζωα οι φιλόζωοι να τα πάρουν στα σπιτια τους και να μην τα αφηνουν ελευθερα σε βαρος των ανθρωπων ..............αγαμητες κομουνιστριες.....δεν κανανενε τιποτα χρήσιμο στην ζωη τους και με αυτον το τροπο απαλύνουν τις ενοχες τους

Post Bottom Ad

Σελίδες