Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

5 Ιουν 2013

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες

Το 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα σιδηροδρομικά έργα στην ΠΑΘΕΠ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Προμαχώνα) και ο χρόνος διαδρομής Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα μειωθεί στις
3,5 ώρες και Αθήνα – Πάτρα στις 2 ώρες, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Κων. Σπηλιόπουλος, μιλώντας στη διημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου με θέμα «Έργα Μεταφορικών Υποδομών ως Μοχλός Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας».
Θα είναι άξονας υψηλών ταχυτήτων και αυξημένης χωρητικότητας, εξοπλισμένος με σύγχρονα συστήματα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροκίνησης, και σύνδεση με τα βασικά εμπορευματικά κέντρα, τους κύριους λιμένες και τους διεθνείς μεταφορικούς άξονες, υπογράμμισε ο κ. Σπηλιόπουλος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, συνολικά ο προϋπολογισμός για τα έργα της περιόδου 2000 – 2017 ανέρχεται στα 6,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1 δισ. προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Από το ίδιο βήμα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παν. Θεοφανόπουλος, στην ομιλία του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκχωρηθεί η συντήρηση του δικτύου του ΟΣΕ σε ιδιώτες, αφού, όπως υποστήριξε, το θέμα της συντήρησης του δικτύου μπορεί να αντιμετωπιστεί «μέσα από μια ενιαία σύμβαση συντήρησης, που θα περιλαμβάνει πολυετή συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής και των συστημάτων που είναι εγκατεστημένα σε αυτήν και θα έχει εξασφαλισμένη χρηματορροή».
Συγκεκριμένα, σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, το εγχείρημα θα ξεκινήσει από τη συντήρηση συγκεκριμένων τμημάτων του δικτύου, όπως το δίκτυο του Προαστιακού της Αθήνας (Αεροδρόμιο, ΣΚΑ, Κιάτο, κ.λπ.), τονίζοντας ότι «σαν πρώτη επιλογή θα εφαρμοστεί στη συντήρηση της γραμμής του Προαστιακού Αθηνών, μετά τη διευθέτηση ορισμένων προβλημάτων που σχετίζονται με δικαστικές εμπλοκές των αναδόχων με την ΕΡΓΟΣΕ».
Tο ζήτημα της συντήρησης του δικτύου, σύμφωνα με τον πρόεδρο, θα αντιμετωπιστεί:
-Με ενιαίες εργολαβίες, που περιλαμβάνουν συντήρηση γραμμής και συστημάτων.
-Με συντήρηση στο πλαίσιο συμβάσεων (εν εξελίξει ή μελλοντικών της ΕΡΓΟΣΕ).
-Με μικρές εργολαβίες του ΟΣΕ και τη συνδρομή δικών του συνεργείων και προμήθεια των απαιτούμενων ανταλλακτικών από τον ΟΣΕ.
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα γίνει από τον ΟΣΕ, μελετώνται δυο προτάσεις, είτε να γίνει με σύμπραξη ΟΣΕ και ιδιωτών (ΣΔΙΤ) είτε να εκχωρηθεί εξ’ ολοκλήρου σε ιδιώτες, ενώ το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες