Συγκίνησε η εκδήλωση που έγινε για την γενοκτονία Στα Ριζώματα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Συγκίνησε η εκδήλωση που έγινε για την γενοκτονία Στα Ριζώματα



Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων-Δασκίου-Σφηκιάς

Κ’ ανσπάλουμε…

.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Πολιτισμός και Παράδοση» που εκπονούν οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων-Δασκίου-Σφηκιάς, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμη της «Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», που περιλάμβανε προβολή οπτικού υλικού, το θεατρικό έργο «Γενοκτονία», ποντιακά τραγούδια και χορούς υπό τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

   Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Σεβεσμιοτάτου Μητροπολίτου Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κος Κ. Καραπαναγιωτίδης, η Δήμαρχος Βέροιας κα Χ. Ουσουλτζόγλου, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Δ. Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ριζωμάτων κος Γ. Οικονόμου και πλήθος κόσμου.

   Την οργάνωση και επιμέλεια είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κος Γεώργιος Τσακιρίδης και  κα Αναστασία Παλασίδου.

   Ευχαριστούμε την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, τον μορφωτικό σύλλογο «Καλλιθέα Βέροιας» με το χορευτικό τους τμήμα και για τη συμμετοχή τους τον κο Κ. Γαβρίδη (λύρα),την κα Ρ. Τοπαλίδου (νταούλι). Επίσης το Σύλλογο Γονέων που είναι συμπαραστάτες σε κάθε δράση του σχολείου μας.

   Κατά γενική ομολογία ήταν μία εκπληκτική εκδήλωση που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους, Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση με τοπικά και ποντιακά εδέσματα.

   Όσο καλύτερα γνωρίζουμε το χθες, τόσο καλύτερα κατανοούμε το σήμερα και βαδίζουμε πιο σταθερά στο αύριο.

Δεν ξεχνάμε, κ’ ανασπάλουμε…

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Μιχαήλ Αθ. Μπούρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες