Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ημαθίας.Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

14 Μαΐ 2013

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ημαθίας.Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού


ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ»
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου με αφορμή την απόφαση της
κυβέρνησης να επιστρατεύσει «προληπτικά» τους συναδέλφους καθηγητές, εκφράζει:
  • Την αλληλεγγύη, τη συμπαράταξη και τη συμπόρευση του  στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφωνεκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπ/σης.
  • Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση τωνεργασιακών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργίαπου έχει κατακτηθεί με τους αγώνες τουκόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τιςδυνάμεις.
  • Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.
  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην πατρίδα μας και για τα οποία οι εκπαιδευτικοί δεφέρουν ουδεμία ευθύνη δε λύνονται με «επιστρατεύσεις» και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικώναγώνων αλλά μέσα από διάλογο.
  • Η «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ» ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπ/σηςσυνιστά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αντιμετώπιση του απεργιακού αγώνα και είναικατηγορηματικά καταδικασμένη από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
  • Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού για να εφαρμόσει τηνπολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότηταςθα αποτύχει γιατί ολόκληρη η κοινωνία έχεισυνειδητοποιήσει πως αυτή η πολιτική, που επιβάλλουν οι δανειστές και οι κερδοσκόποιεκτός απόάδικη είναι και αδιέξοδη.
  • Είναι θέμα τιμής για το σύνολο των εκπαιδευτικώναλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον, νακαταγράψουν την κάθετη αντίθεση τους στο έγκλημα που επιτελείται στη δημόσια εκπαίδευση τηςχώρας.
  • Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για όλα τα παιδιά που φοιτούν στασχολεία μας συνεχίζεται.
  • Καλούμε όλους να αγωνιστούν για να μην περάσει η τρομοκρατία της επιστράτευσης και ο εκφοβισμός.
Η ενότητα των εκπαιδευτικών και  η αγωνιστική συμπόρευση  είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, κανείς (μαθητής, εκπαιδευτικός, γονέας, πολίτης αυτής της χώρας) δεν μπορεί να είναι απών από τον αγώνα για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.                ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λιολιόπουλος  Αντώνιος                                       Απιδοπούλου ΣοφίαPost Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες