Από Πάσχα καλοκαίρι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Από Πάσχα καλοκαίρι

 Από Πάσχα καλοκαίριΗλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά περιμένουμε σήμερα. Καλό αναμένεται το σκηνικό του καιρού μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα με λίγες μόνο νεφώσεις και πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά και ορεινά τμήματα.

Πιο αναλυτικά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 19 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες και το Βορειοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς τοπικά σχεδόν μέτριους έως 4 μποφόρ.
Καλό καιρό περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 έως 7 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό μέτριοι 4 έως 5 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου τις απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αυξηθούν θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.
Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου
Τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.
Τη Κυριακή του Πάσχα αναμένονται νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ενώ ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι εντάσεως έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Τη Δευτέρα του Πάσχα περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις εντάσεως έως και 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες