Έρχονται τα … ραβασάκια για τα ακίνητα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Έρχονται τα … ραβασάκια για τα ακίνητα


erxontai ta ravasakia gia ta akinita 1 315x236 300x224 Έρχονται τα ... ραβασάκια για τα ακίνηταΤο αργότερο έως την Τετάρτη θα έχει υπογραφεί η Απόφαση για το πώς και πότε θα καταβληθεί το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), που αντικαθιστά το γνωστό «χαράτσι» της ΔΕΗ, με
μόνη διαφορά τη μείωση της σχετικής φορολογικής επιβάρυνσης κατά 15%.
Ζητούμενο παραμένει, ωστόσο, η διεύρυνση των εξαιρέσεων, λαμβάνοντας υπόψιν το όριο της φτώχειας (6.591 ευρώ) που ζήτησε η ΔΗΜΑΡ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει ακόμα σε συμφωνία με την Τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΛΚ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, επιχειρώντας να πείσει για το περιορισμένο δημοσιονομικό κόστος από την επέκταση των εξαιρέσεων με κοινωνικά κριτήρια, αλλά ακόμα δεν έχει ανάψει «πράσινο» φως. Σημειώνεται ότι ήδη η πρόβλεψη των εσόδων από το ΕΕΤΑ υπολείπεται κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ από το ΕΕΤΗΔΕ, καθώς όπως αναφέρει η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου τα προσδοκώμενα έσοδα ανέρχονται στα 1,9 δισ. ευρώ.
Την Τρίτη συνεδριάζει, επίσης, εκ νέου η διακομματική επιτροπή που ετοιμάζει τη τελική εισήγηση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2014. Στη συνεδρίαση της Τρίτης αναμένονται τα πρώτα στοιχεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τους κατ΄ επάγγελμα αγρότες, έτσι ώστε να υπάρξει μια κατ” αρχήν εκτίμηση για την απόδοση της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.
Από τις προβλέψεις αυτές θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και η ύπαρξη αφορολογήτου για τα αστικά ακίνητα με δεδομένο ότι ήδη αναζητούνται περίπου 700 εκατ. ευρώ επιπλέον σε σχέση με τα αρχικά σενάρια που είχαν εκπονηθεί από τη διακομματική. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται αλλαγές στους συντελεστές ή και στα κλιμάκια της κλίμακας φορολόγησης των αστικών ακινήτων.
Εν όψει της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών μέσα στο καλοκαίρι αλλά και της πλήρους καταγραφής των εκτός σχεδίων ακινήτων έως το τέλος Αυγούστου, θα πρέπει πάντως να αναμένονται το Φθινόπωρο διορθωτικές παρεμβάσεις στις διατάξεις του Ενιαίου Φόρου, προκειμένου να «κλειδώσει» ο στόχος των 2,9 δισ ευρώ ετησίως, από το 2014 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες