Η Αυτοδιοίκηση σήμερα έχασε μια ιστορική ευκαιρία. Η Ελλάδα, έχασε μια ιστορική ευκαιρία. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η Αυτοδιοίκηση σήμερα έχασε μια ιστορική ευκαιρία. Η Ελλάδα, έχασε μια ιστορική ευκαιρία.

Άρθρο της δημάρχου ΒέροιαςΧαρίκλεια Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη

Η Αυτοδιοίκηση σήμερα έχασε μια ιστορική ευκαιρία. Η Ελλάδα, έχασε μια ιστορική ευκαιρία.
Σε εποχή
κρίσης, ισχυρής συγκυβέρνησης, πρωτοφανών αποφάσεων που ανατρέπουν όλα τα κεκτημένα, συνταρακτικών αλλαγών και βίαιων οριζόντιων μέτρων, σε μία εποχή μοναδικής ευκαιρίας για σημαντικές ριζοσπαστικές , αναπτυξιακές αλλαγές, δυστυχώς  η Αποκέντρωση δεν είναι ευπρόσδεκτη στην κυβερνητική ατζέντα…
Μια Αποκέντρωση που θα μπορούσε αν υπήρχε πολιτική βούληση, ν' αποτελέσει απάντηση στην Κρίση.
Και το ντόμινο καλά κρατεί…
Οι δημότες μας παρακολουθούν την προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε σε καθήκοντα και υπηρεσίες που κάποτε θεωρούνταν αυτονόητες. Αντιλαμβάνονται επίσης πόσο εξαιρετικά δύσκολη είναι πλέον η ανταπόκριση στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Συνειδητοποίησαν όμως, κεντρική εξουσία και πολίτες, ότι κυρίως σ' αυτήν την τραγική εποχή, εγγυητές της κοινωνικής συνοχής είναι ΜΟΝΟ οι Δήμοι; Δυστυχώς όχι…
Διότι η όποια Κυβέρνηση δεν θα απαξίωνε τόσο κυνικά την Αυτοδιοίκηση, οι δε πολίτες θα ήταν διαρκώς στο πλευρό των Δήμων τους, υπερασπιστές και διεκδικητές  των κοινωνικών δικαίων.
Βιώνουμε το απόλυτο παράλογο.
Αναζητούμε λύση στην Ανάπτυξη… αυξάνοντας τη γραφειοκρατία!
Εφαρμόζουμε τη Διαφάνεια, τη Διαύγεια ως «ύμνο στη γραφειοκρατία», με αντιδημοκρατικό έλεγχο σκοπιμότητας, με επιβολή Παρατηρητηρίου, με διασυρμό  των δημοτικών αρχόντων συνολικά και στοχευμένα των Δημάρχων που σύρονται καθημερινά στα Εδώλια των Δικαστηρίων, συχνά χωρίς καν προανάκριση! Τρομοκρατούμε με διώξεις τους δημοτικούς υπαλλήλους, που γίνονται απολύτως αναποτελεσματικοί και ευθυνόφοβοι με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε μια εποχή (ΕΣΠΑ, Κοινωνικά Προγράμματα κλπ) που ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα.
Βιώνουμε τον παραλογισμό να αρνιόμαστε αρμοδιότητες που δώσαμε επι δεκαετίες αγώνες για να μας εκχωρηθούν, γιατί αντισυνταγματικά εκχωρούνται χωρίς πόρους και προσωπικό.
Προτείνουμε νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν έχουν οικονομικό κόστος, αλλά θα απαλύνουν το άλγος της κοινωνίας, θα διευκολύνουν τον κάθε πολίτη που απολαμβάνει τις δημοτικές υπηρεσίες, θα υπηρετήσουν τον ορθολογισμό.
Αντ' αυτών εισπράττουμε «τυφλά χτυπήματα» με κατάργηση, ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΣ, δημοτικών Νομικών Προσώπων και απολύσεις προσωπικού.
Οι Δήμαρχοι δεν γκρινιάξαμε, ούτε για τις εξευτελιστικές μας αποζημιώσεις και την πλήρη υποβάθμιση της προσωπικής μας ζωής και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουμε. Γιατί δεν είμαστε στην Αυτοδιοίκηση για να κερδίσουμε, αλλά συνειδητά χάνουμε…
Αλλά την υποβάθμιση του Θεσμού δεν πρέπει να την ανεχτούμε άλλο. Είμαστε η πρώτη πόρτα που χτυπάει ο καταπονημένος πολίτης και στην πόρτα αυτή πια, δεν υπάρχει ούτε Γραμματέας…
Δεν ζητάμε εχθρούς κι αντιπάλους. Συνεργάτες ζητάμε. Γιατί αν ΤΩΡΑ δεν κατανοήσουμε οι Έλληνες- σ'όποιο επίπεδο διοίκησης υπηρετούμε- ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά τη συνεργασία και την αλληλο-υποστήριξη, δεν θα το κατανοήσουμε ποτέ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες, αλλά δεν ξέρουμε αν κατάλαβες τι ευκαιρία έχεις χάσει εσύ και όλο το Δημ Συμβούλιο για την πόλη και την αυτοδιοίκηση, (με κάθε σεβασμό).

Ανώνυμος είπε...

Όταν 300 άτομα αποφασίζουν εν μια νυκτί, να μειώσουν τους μισθούς και να αυξήσουν τις υποχρεώσεις των τοπικών αυτοδιοικήσεων, κάτι δεν πάει σωστά.
Όταν 300 άτομα, εν μια νυκτί, κόβουν χρήματα που ΑΝΗΚΟΥΝ σε μια περιοχή (είτε απο ΦΠΑ, είτε απο Ακίνητη Περιουσία κ.ο.κ) και παράλληλα αυξάνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις των αυτοδιοικήσεων, κάτι δεν πάει καλά.
Όταν εν μια νυκτί, αποφασίζουν χωρίς να ρωτούν τις τοπικές κοινωνίες και βάζουν ταμπέλες πώλησης σε ΔΗΜΟΤΙΚΑ κτήρια (βλ. Δικαστικό Μέγαρο), τότε κάτι δεν πάει καλά.
Όταν αντί για να μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, σε μια νύκτα 300 άτομα αποφασιζουν να αυξήσουν τις γραφειοκρατικές δομές των αυτοδιοικήσεων και ελέγχου αυτών, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ειδικά όταν έχεις την "απαίτηση" να τρέξουν ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ επιδοτούμενα προγράμματα και ΕΣΠΑ και αντί να διευκολύνεις, αποτρέπεις....(γιατί άραγε;;;;;;;)
Όταν 300 άτομα, με τους παχυλούς μισθούς τους και τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ διευκολύνσεις (αεροπορικά, κινητά, βενζίνες, γραφεία κτλ) κόβουν σε 1500 Ευρώ τους μισθούς των Δημάρχων της Ημαθίας (ακι της κάθε Ημαθίας), τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...ακόμα περισσότερο όταν τους επιβάλλουν να πληρώνουν απο αυτόν τον ίδιο μισθό, βενζίνες και γενικά έξοδα απο ότι διαδρομή-ταξίδι χρειαστεί να κάνουν, τότε σίγουρα κάτι δεν λειτουργεί καλά και ισόνομα.
Εγώ αγαπητέ φίλε σχολιαστή 10.32, δεν ΜΠΟΡΩ να ΚΑΤΑΛΑΒΩ ποιες είναι αυτές ακριβώς οι ευκαιρίες που λές....γιατί το μόνο που βλέπω είναι η συρίκνωση αυτών των ευκαιριών απο μια κεντρική εξουσία που προσπαθεί να κόψει απο παντού, εκτός απο τα δικά τους....
ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

Μήπως γιά όλα αυτά τα κοψίματα ευθύνονται και οι ίδιοι οι δήμαρχοι και οι παρατρεχάμενοι τους με την κακοδιαχείρηση τους τόσα χρόνια?
Και όσο γιά τους 300, θα έρθει και η δικιά τους σειρά ελπίζω.

Post Bottom Ad

Σελίδες