Νάουσα..«Μύριζε μπαρούτι» ο εορτασμός του Ολοκαυτώματος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Νάουσα..«Μύριζε μπαρούτι» ο εορτασμός του Ολοκαυτώματος



Σε τεταμένο κλίμα λόγω της παρουσίας περίπου 40 ατόμων από το κόμμα της «Χρυσής Αυγής», εορτάστηκε το Ολοκαύτωμα της Νάουσας σήμερα Κυριακή.
Η παρουσία της Χρυσής Αυγής ήταν ορατή και στην δοξολογία που
τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως αλλά έγινε πιο έντονη όταν οι  υποστηρικτές της συγκεντρώθηκαν στην γέφυρα ακριβώς πάνω από το μνημείο της Αράπιτσας.

Στο σημείο όμως  εκείνο σε απόστασή  ούτε 50 μέτρων συγκεντρώθηκαν επίσης μέλη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα  Χαραλαμπίδου, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών και των κομμουνιστών ενώ οι συγκεντρωθέντες από το Εργατικό Κέντρο φώναζαν συνθήματα υπέρ της Εργατικής Τάξης και κατά του φασισμού.  Τους συγκεντρωθέντες χώριζε ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο χώρο.

Λίγο πρίν την έναρξη της τελετής στην Αράπιτσα τα μέλη της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα η σύζυγος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Γερμενή, Ευγενία Χρήστου, ζήτησαν να καταθέσουν στεφάνι αλλά η αστυνομία δεν το επέτρεψε με συνέπεια να δημιουργηθεί  ένταση.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως μετά το πέρας της τελετής τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατέβηκαν στον Χώρο Θυσίας και κατέθεσαν στεφάνι μόνοι τους.

Η ένταση συνεχίστηκε και κορυφώθηκε μετά την παρέλαση καθώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής θέλησαν να περάσουν μπροστά από το Ηρώο κάτι όμως που δεν επέτρεψε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαραλαμπίδου.

Συγκριμένα με τη βοήθεια κιγκλιδωμάτων και μ’ ένα μεγάλο πανό, έκλεισαν τον δρόμο ακριβώς μπροστά από το Ηρώο φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, ενώ και πάλι η Αστυνομία με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μπαντουβάκη προσπάθησε και κατάφερε να μην βρεθούν αντιμέτωποι οι συγκεντρωμένοι και από τις δυο πλευρές.

Τελικά, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν δίχως να περάσουν από το Ηρώο, πέρασαν όμως μπροστά από τις καφέ – μπαρ της Νάουσας φωνάζοντας συνθήματα και  στη συνέχεια διαλύθηκαν…




http://naousanews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κυρία ποιά νομίζη ότι είναι και κουνάη το δάκτυλι στον Ταξίαρχο? Προσοχή τα καλάμια παιδιά!!!

Post Bottom Ad

Σελίδες