Νέες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Νέες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών



Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται και πάλι οι Φαρμακοποιοί λόγω των συνεχόμενων καθυστερήσεων στην πληρωμή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας , τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως «εκκρεμεί η ολοκλήρωση της αποπληρωμής των συνταγών φαρμάκων για τον μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2013, κάτι που έπρεπε να γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση και τους ισχύοντες Νόμους μέχρι τις 10 Απριλίου. Επίσης εκκρεμεί η πληρωμή των συνταγών ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ η οποία επίσης έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί.»

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «Οι φαρμακοποιοί έχοντας πληρώσει βαρύ το τίμημα της συρρίκνωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, είμαστε πολύ περήφανοι για να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τον εμπαιγμό αυτό».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις για το θέμα της απαράδεκτης, παράνομης και αντισυμβατικής καθυστέρησης των πληρωμών των φαρμακείων.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης:

«ΠΡΟΣ: 1) Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
ΚΟΙΝ: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά
2) Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με την επιστολή μας αυτή επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο θέμα της καθυστέρησης που παρατηρείται στην αποπληρωμή των φαρμακοποιών για τα φάρμακα που έχουν χορηγήσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σας ενημερώνουμε ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της αποπληρωμής των συνταγών φαρμάκων για τον μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2013, κάτι που έπρεπε να γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση και τους ισχύοντες Νόμους μέχρι τις 10 Απριλίου. Επίσης εκκρεμεί η πληρωμή των συνταγών ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ η οποία επίσης έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί.

Δυστυχώς όλες οι υποσχέσεις για εξομάλυνση των πληρωμών αποδείχτηκαν ψεύτικες, όπως ψεύτικες αποδείχτηκαν και οι διαβεβαιώσεις για αποπληρωμή των παλαιών χρεών των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και χρονολογούνται από το 2011 και παλαιότερα.

Σας γνωρίζουμε ότι τα όρια της υπομονής μας έχουν εξαντληθεί και αισθανόμαστε ότι για άλλη μια φορά μας εμπαίζετε. Οι φαρμακοποιοί όμως, έχοντας πληρώσει βαρύ το τίμημα της συρρίκνωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, είμαστε πολύ περήφανοι για να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τον εμπαιγμό αυτό.

Καλούμε τους φαρμακοποιούς σε ετοιμότητα για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, για να αντιμετωπίσουμε την ασυνέπεια του Κράτους απέναντί μας.

Σας καλούμε να παρέμβετε ώστε να εξομαλυνθούν οι πληρωμές μας που δεν επιδέχονται καμιά παραπάνω καθυστέρηση και δυναμιτίζουν τη βιωσιμότητα των φαρμακείων μας.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Διονύσιος Ευγενίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες