725 δόκιμοι πυροσβέστες ζητούν πρόσληψη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

725 δόκιμοι πυροσβέστες ζητούν πρόσληψη


Τον άμεσο διορισμό τους στο Πυροσβεστικό Σώμα ζητούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος οι επτακόσιοι είκοσι πέντε επιτυχόντες στο διαγωνισμό, που προκηρύχθηκε το
Δεκέμβριο του 2011.
Σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσαν, οι δόκιμοι πυροσβέστες τονίζουν ότι συμμετείχαν στον πρώτο και μοναδικό έως σήμερα αξιοκρατικό και αδιάβλητο διαγωνισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους σε αθλητικές και υγειονομικές δοκιμασίες κρίθηκαν διοριστέοι. «Η προκήρυξη του διαγωνισμού», υπογραμμίζουν οι δόκιμοι πυροσβέστες, «ήταν καθ’ όλα νόμιμη και είχαν προϋπολογιστεί τα απαραίτητα κονδύλια, που υπάρχουν έως και σήμερα σύμφωνα με επίσημη απάντηση του αρμοδίου Υπουργείου Οικονομικών».


Στη συνέχεια της ανακοίνωσής τους οι επιτυχόντες του διαγωνισμού εξηγούν ότι σύμφωνα με όρο της προκήρυξης οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για μόνο δύο χρόνια από τη δημοσίευσή τους. «Αιφνιδιαστικά –συμπληρώνουν- και χωρίς να μας έχει προειδοποιήσει ουδείς ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι υπάρχει περίπτωση μη άμεσου διορισμού μας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει ουσιαστικά σε κίνδυνο μη απορρόφησής μας». Οι δόκιμοι πυροσβέστες σημειώνουν ακόμη πως «υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα λόγω αθρώων αποχωρήσεων και υποστελέχωσης των κατά τόπους κλιμακίων - υπηρεσιών του. Δεν κινδυνολογούμε, αλλά η μη άμεση απορρόφησή μας βλάπτει κατά προφανή τρόπο το δημόσιο συμφέρον, τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας».  
Οι 725 επιτυχόντες ολοκληρώνουν την ανακοίνωση διαμαρτυρίας τους επισημαίνοντας ότι «η ιδιαζόντως  ευαίσθητη υπηρεσία της Πυροσβεστικής επιβάλλει την άμεση απορρόφηση όλων μας λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας των καθηκόντων, που θα αναλάβουμε ενόψει της θερινής περιόδου. Οιαδήποτε απόπειρα πρόσληψης άλλης κατηγορίας υπαλλήλων, όπως επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ή ακόμα και εποχικών, όταν εκκρεμεί πίνακας διοριστέων, αξιοκρατικά επιλεγέντων είναι αντίθετη προς κάθε έννοια ευνομίας και οδηγεί σε πρόχειρες λύσεις – μπαλώματα, που δεν συντείνουν στην ορθή οργάνωση της υπηρεσίας». Τέλος, οι επιτυχόντες δόκιμοι πυροσβέστες ζητούν –όπως αναφέρουν- το αυτονόητο, να ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία απορρόφησής τους από τη φετινή χρονιά.


http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες